Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gaudynės Vilkaviškio rajone: 180 km/h greičiu važiavusį girtą „Volkswagen Golf“ vairuotoją pasieniečiai sulaikė ant kelio ištiesę „ežį“

Vilkaviškio rajone sieną su Rusija saugantys Kybartų pasieniečiai apie 12 kolometrų persekiojo jiems nestojusį girtą vairuotoją. Šis automobiliu „Volkswagen Golf“ spruko išvystydamas net 180 kilometrų per valandą greitį ir buvo sulaikytas po to, kai mašina pervažiavo pasieniečių ant žemės patiestą priverstinio stabdymo juostą.
Valstybės sienos apsaugos tarnyba
Valstybės sienos apsaugos tarnyba / Andriaus Vaitkevičiaus nuotr.

Sekmadienį naktį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Lazdijų rinktinės Kybartų užkardos pareigūnai prie pats sienos esančio Vilkaviškio rajono Daugėlaičių kaimo ribose patikrinimui stabdė automobilį „Volkswagen Golf“. Jo vairuotojas nepakluso uniformuotų pareigūnų, stovėjusių šalia tarnybinio visureigio su skiriamaisiais ženklais, reikalavimui ir didindamas greitį spruko.

Pasieniečiai bėglį nusivijo. „Volkswagen Golf“ vairuotojas tamsoje skriejo keldamas didelį pavojų kitiems eismo dalyviams ir aplinkiniams – įtariama, kad vietomis automobilis lėkė maždaug 180 kilometrų per valandą greičiu. Pro mašinos keleivio priekinį langą ant kelio buvo mėtomi alaus buteliai. Įtariama, kad taip bandyta sukliudyti pasieniečiams vytis „Volkswagen Golf“.

Apie bėglį informacija buvo perduota kitiems pasienyje su Rusija patruliavusiems VSAT kolegoms. Vienas iš pasieniečių ekipažų netoli Virbalio miestelio, link kurio artėjo „Volkswagen Golf“, ant kelio patiesė priverstinio stabdymo juostą, vadinamąjį „ežį“.

Atlėkęs bėglys jį tamsoje pervažiavo. Pradurtomis padangomis „Volkswagen Golf“ dar nuvažiavo apie puskilometrį, kol buvo priverstas sustoti. Atskubėję pasieniečiai sulaikė mašiną vairavusį 34-erių Kybartų gyventoją ir kartu vykusį nepilnametį, gyvenantį Vilkaviškio rajone.

Nuo vairuotojo sklido alkoholio kvapas. Pasieniečių iškviesti Vilkaviškio policijos pareigūnai mašiną vairavusiam bėgliui nustatė 1,93 promilės girtumą.

Kybartų užkardos pasieniečiai vairuotojui už nepaklusimą uniformuoto VSAT pareigūno teisėtam reikalavimui sustabdyti transporto priemonę pradėjo administracinės bylos teiseną. Už tai jam gresia bauda nuo 3 iki 4 tūkst. litų.

„Volkswagen Golf“, vairuotoją ir keleivį pasieniečiai perdavė policijos pareigūnams.

Sulaikytas vairuotojas Kybartų užkardos pasieniečiams jau buvo žinomas. Pernai jis administracine tvarka dusyk baustas už Pasienio teisinio režimo taisyklių pažeidimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius