-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Gaudynių įkarštyje iš važiuojančio mikroautobuso iššokę trys vyrai nėrė į miško gilumą

Pasieniečiai miško keliukais 10 kilometrų persekiojo cigaretes gabenusį mikroautobusą „Renault Master“, kuriuo buvo gabenama kontrabanda.
Sulaikytas mikroautobusas „Renault Master“
Sulaikytas mikroautobusas „Renault Master“ / VSAT nuotr.

Po gaudynių Varėnos rajono miškų keliukais pasieniečiai sulaikė kontrabandininkų mikroautobusą su baltarusiškų rūkalų kroviniu ir du įtariamuosius.

Ketvirtadienį paryčiais Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Varėnos rinktinės Specialiosios paskirties užkardos pareigūnai Varėnos rajono Drucminų kaimo ribose stabdė mikroautobusą „Renault Master“. Ši vieta yra pasienio su Baltarusija ruože. Vairuotojas nepakluso pasieniečių reikalavimui sustoti, padidino greitį ir spruko miško keliuku.

VSAT pareigūnai jį nusivijo tarnybiniu automobiliu. Nors pasieniečiai bėglio nepaleido iš akiračio, tačiau siauriais miško keliukais aplenkti mikroautobuso ir jį užblokuoti nebuvo jokių galimybių. Be to, persekiojimą apsunkino tamsa.

Gaudynės truko apie 10 kilometrų iki Pauosupės kaimo prieigų. „Renault Master“ vykę asmenys, matyt, suprato, kad nuo pasieniečių pasprukti nepavyks. Persekiojusių VSAT pareigūnų akivaizdoje iš važiuojančio mikroautobuso iššoko trys žmonės ir tamsoje nėrė į miško gilumą. Pasieniečiai toliau persekiojo „Renault Master“, kol šis staiga sustojo, o iššokęs vairuotojas irgi dingo miške.

VSAT pareigūnai pradėjo vytis bėglius ir netrukus netoliese miške sulaikė 37-erių ir 38-erių Alytaus gyventojus. Kontrabandininkų mikroautobusu buvo gabenama 20 dėžių, iš viso 10 tūkst. pakelių, cigarečių „Fest“ su Baltarusijos banderolėmis. Tokio krovinio vertė Lietuvoje su privalomais mokesčiais yra apie 71 tūkst. litų.

Abu įtariamieji po apklausos buvo uždaryti į areštinę. Dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis VSAT Varėnos rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tokį nusikaltimą gresia bauda arba laisvės atėmimas iki 7 metų.

Automobilis ir cigaretės saugomi Varėnos rinktinėje, pasakojama VSAT Viešųjų ryšių skyriaus viršininko Giedriaus Mišučio penktadienį išplatintame pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius