-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gauja, kurią sudarė du kariškiai ir du civiliai, pasigamino švyturėlius, persirengė policininkais ir melžė kitus nusikaltėlius

Pareigūnais apsimetę veikėjai Vilniaus rajone gaudė kontrabandos gabentojus, rinko iš jų kyšius, o konfiskuotas cigaretes pardavinėdavo.
IMG_6350
Asociatyvinė iliustracija: švyturėliai

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato (Vilniaus aps. VPK) Imuniteto skyriaus pareigūnai, dar 2013 m. lapkričio 14 d. gavę informacijos apie galimą Vilniaus aps. VPK pareigūnų kyšininkavimą Vilniaus rajone, Mickūnuose, pradėjo ikiteisminį tyrimą pagal LR baudžiamojo kodekso (BK) 225 str. 2 d. (kyšininkavimas).

Po atlikto kruopštaus, išsamaus tyrimo, Imuniteto skyriaus pareigūnai š. m. vasario 25 d. sulaikė ir uždarė į areštinę įtariamuosius: Lietuvos krašto apsaugos ministerijos Mokomojo pulko Aprūpinimo kuopos Transporto būrio II Transporto skyriaus vairuotoją R.R., gim. 1991 m. ir Vilniaus rajono gyventoją M.R., gim. 1982 m.

Šių asmenų namuose atliktos kratos.

Sulaikytiesiems asmenims buvo įteikti pranešimai apie įtarimus pagal BK 182 str. 1 d. (Sukčiavimas) ir 289 str. (Valstybės tarnautojo ar viešojo administravimo funkcijas atliekančio asmens vardo pasisavinimas).

Vėliau analogiški įtarimai buvo įteikti ir į Imuniteto skyrių pristatytiems Lietuvos krašto apsaugos ministerijos Gedimino štabo bataliono Garbės sargybos kuopos V Garbės sargybos būrio I Garbės sargybos skyriaus vyr. šauliui V.R., gim. 1987 m. ir vilniečiui gyventojui P.D., gim. 1981 m.

Pareigūnai nustatė, kad ši asmenų grupė, įtariama akcizais apmokestinamų prekių (kontrabandinių cigarečių) pardavimu, persirengę galbūt panašia į policijos pareigūnų uniforma ir naudodami savadarbius mėlynos ir raudonos šviesos signalus, sustabdė nelegalių prekių gabentojo automobilį, pareikalavo ir paėmė kyšį bei „konfiskavo“ kontrabandines cigaretes: 500 pakelių cigarečių NZT ir „Minsk“, pasakojama Vilniaus apskrities VPK atstovų antradienį paviešintame pranešime.

Ikiteisminį tyrimą kontroliuoja Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimų skyriaus prokuroras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius