-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2012 11 06 /18:32

Gavus pranešimą apie sprogmenį Vilniaus policija apsupo Centrinį paštą, išminuotojai siuntinyje aptiko pirotechnikos

Gavus pranešimą apie sprogmenį Centriniame pašte ant kojų buvo sukeltos Vilniaus specialiosios tarnybos.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Pranešimą apie siuntinyje paslėptą sprogmenį Vilniaus pareigūnai gavo antradienį po pietų. Policijai paskambinę pašto darbuotojai pranešė, kad sulaukė keisto skambučio. Į paštą skambinęs žmogus paštininkus informavo, jog viename iš siuntinių yra paslėptas sprogmuo.

Kadangi į paštą skambinęs žmogus tiksliai apibūdino siuntinį, nurodė, iš kur siųsta, surasti paketą atvykusiems pareigūnams nebuvo sudėtinga. Jį apžiūrėjus, paskelbtas planas „Skydas“. Prie pašto atskubėjo daugiau policijos pajėgų, ugniagesiai gelbėtojai, greitosios pagalbos medikai, miesto komunalinių tarnybų darbuotojai.

Paštas buvo aptvertas, į įvykio vietą iškviesti Lietuvos policijos Antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ išminuotojai.

Šiek tiek po 17 val. išminuotojai dar apžiūrinėjo siuntinį.

Papildyta 17.50 val.: „Aro“ rinktinės vadas Viktoras Grabauskas agentūrai BNS antradienio vakarą patvirtino, kad pašte dirba jo vadovaujamam daliniui priklausantys pareigūnai.

„Vienoje iš siuntų gali būti pirotechninės priemonės“, – sakė jis.

Lietuvos pašto atstovė spaudai Aurelija Jonušaitė BNS sakė, jog antradienį apie 15 val. sulaukta anoniminio skambučio apie sprogmenį.

„Gavome anoniminį skambutį, kad yra sprogstamosios medžiagos siuntoje. Informavome apie tai policiją, kuri ėmėsi atitinkamų veiksmų. Kiek dabar žinau, yra evakuoti žmonės iš centrinio pašto (...) – tiek darbuotojai, tiek klientai, nes buvo sureaguota į šitą pranešimą. Ten yra visos, kiek man žinoma, specialiosios tarnybos“, – teigė A.Jonušaitė.

Papildyta 18.15 val.: Kaip 15min.lt žurnalistui sakė „Aro“ vadas Viktoras Grabauskas, išminuotojai savo darbą jau baigė.

„Siuntinyje radome buitinio naudojimo pirotechnikos priemonių. Jos yra ne savadarbės, pagamintos gamykloje“, – sakė V.Grabauskas.

Pasak „Aro“ vado, išminuotojai siuntinį peršvietė, paskui atidarė specialiomis priemonėmis ir išėmė viduje rastus fejerverkus. Kažkaip specialiai neutralizuoti jų nereikėjo.

Papildyta 18.32 val.: Vilniaus miesto 3 policijos komisariate dėl šio įvykio bus pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl melagingo pranešimo apie visuomenei gresiantį pavojų.

Pasak pareigūnų, ant siuntinio, kuriame buvo sudėtos petardos, yra siuntėjo ir gavėjo adresai bei pavardės. Ar nurodyti žmonės iš tiesų egzistuoja, kol kas nežinoma.

Pareigūnai teigia, kad pašto taisyklės draudžia siuntiniuose siųsti sprogias medžiagas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius