Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gedas Tervydis teisme pripažintas ir pedofilu, ir baisiu grasintoju

Šiaulių rajono gyventojas (46), mažiau nei prieš savaitę pripažintas kaltu dėl mažamečių tvirkinimo, dabar nuteistas ir už pasikėsinimą nužudyti sugyventinę.
Kirvis
Kirvis / Photos.com nuotr.

Balandžio 28 dieną Šiaulių apygardos teismas paskelbė nuosprendį baudžiamojoje byloje, kurioje Šiaulių rajono gyventojas Gedas Tervydis, gimęs 1967 metais, buvo kaltinamas dėl pasikėsinimo nužudyti savo sugyventinę.  

Bylos duomenimis, jau anksčiau už kitus nusikaltimus teistas G.Tervydis praėjusiųjų metų rugsėjo 25-ąją, apie vidurnaktį, asmeninio konflikto metu vaikų kambaryje kirviu smogė savo sugyventinei O.L. į galvą.

Vidurnaktį konflikto metu vyriškis vaikų kambaryje kirviu smogė sugyventinei į galvą. Drama vyko moters dviejų mažamečių dukryčių akivaizdoje. Nusikalstamos veikos vyras nebaigė – kelią jam pastojo mergaitės, atėmusios kirvį.

Drama vyko moters dviejų mažamečių dukryčių akivaizdoje. Nusikalstamos veikos vyras nebaigė dėl priežasčių, nepriklausančių nuo jo valios, kelią jam pastojo mergaitės, iš G.Tervydžio atėmusios kirvį. 

Prieš keletą dienų šis vyras išklausė nuosprendį kitoje byloje.

Šių metų balandžio 24 dieną Šiaulių apylinkės teismas minėtam vyrui paskelbė nuosprendį baudžiamojoje byloje už O.L. mažamečių dukryčių ir jų taip pat mažametės pusseserės tvirkinimą. Pastarasis nusikaltimas padarytas 2009–2013 metais. Teismas už tai jį nuteisė kalėti 3 metus ir 6 mėnesius. Dar kiek anksčiau G.Tervydis pripažintas kaltu kitoje baudžiamojoje byloje dėl tos pačios sugyventinės sužalojimo. 

Už pasikėsinimą nužudyti teismas G.Tervydį pripažino kaltu ir paskyrė jam laisvės atėmimą 9 metams. Teismo sprendimu nukentėjusiajai priteista 60 tūkstančių litų neturtinės žalos atlyginimo, už sužalotos moters gydymą G.Tervydis Valstybinei ligonių kasai turės atlyginti beveik 6 tūkstančius litų, Valstybinio socialinio draudimo fondui iš vyro priteista daugiau kaip 5 tūkstančiai litų draudimo išmokų.      

Šiandienis nuosprendis gali būti skundžiamas apeliacine tvarka Lietuvos apeliaciniam teismui, pažymima Šiaulių apygardos teismo pirmininko padėjėjo ryšiams su visuomene Vytauto Jončo pirmadienį paviešintame pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius