Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gedimino Jackos byloje tris kaltinamuosius siūloma sodinti iki gyvos galvos, o pačiam Palangos verslininkui byla nutraukiama dėl senaties

Teismas sostinėje baiginėja nagrinėja 13 asmenų nusikalstamo susivienijimo baudžiamąją bylą, kurioje, be kitų nusikaltimų, narpliojamos ir kelių žiaurių žmogžudysčių aplinkybės. Šioje byloje teisiamas ir žinomas Palangos verslininkas Gediminas Jacka, tačiau jo atžvilgiu byla bus nutraukta dėl senaties.
Gediminas Jacka ir Markas Kardišauskas (ketvirtoje eilėje)
Gediminas Jacka ir Markas Kardišauskas (ketvirtoje eilėje) / Sauliaus Chadasevičiaus / 15min nuotr.

Pradėjęs dar 2008 m., Vilniaus apygardos teismas baiginėja nagrinėti baudžiamąją bylą, kurioje dėl nusikalstamo susivienijimo organizavimo ir nužudymų kaltinami Saulius Skėris (šiam kaltinamajam mirus, jo atžvilgiu byla nutraukta), Viktoras Mula, Audrius Skėris, Markas Kardišauskas, Šarūnas Juodžbalys, Gediminas Jacka, Jonas Bielskis, Arikas Pastuškovas, Gintautas Žukauskas, Danguolė Vaidžiulienė, Benas Juodris, Mantas Juodris ir Anatolijus Vasiljevas.

Po to, kai per baigiamąsias kalbas Generalinės prokuratūros atstovas pasiūlė kaltinamiesiems gana griežtas bausmes, ketvirtadienio posėdyje žodis vienam po kito yra suteikiamas advokatams, įrodinėjantiems savo klientų nekaltumą ar bent prašantiems nebausti jų pernelyg griežtai.

Prokuroras Artūras Urbelis šio baudžiamojo proceso smogė iš peties: jis paragino teismą trim kaltinamiesiems – A.Skėriui, M.Kardišauskui ir Š.Juodžbaliui – skirti griežčiausią kalėjimo iki gyvos galvos bausmę.

„Markui Kardišauskui nebuvo jokių motyvų jei Bielskienės žudyti, nei Kuzmino žudyti. Nėra įrodymų surinkta, kurie pagrįstų jo kaltę“, – užstoti savo ginamąjį skubėjo advokatė.

Apie tai, su kokias siaubingais nužudymais siejamas šis kaltinamasis, 15min.lt išsamiai pasakojo ankstesnėje publikacijoje.

Tuo tarpu garsiojo Palangos verslininko perspektyvos šioje baisioje byloje šviesesnės. Jau dabar faktiškai yra aišku, kad aktorės Eglės Jackaitės tėvo atžvilgiu baudžiamasis procesas bus nutrauktas, suėjus atsakomybės už nusikaltimus senaties terminui.

VIDEO: G.Jackos ir kitų kaltinamųjų byla dėl nusikalstamo susivienijimo

Kaip skelbta anksčiau, šioje byloje yra 12 nusikalstamos veikos epizodų. Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento duomenimis, nusikaltimai buvo padaryti 1992–2001 metais Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Palangoje, Raseiniuose, Telšiuose.

Pagal kaltinamąjį aktą, S.Skėris ir V.Mula 1992 metais organizavo ginkluotą gaują, kurios tikslas buvo pulti atskirus asmenis, patys dalyvavo gaujoje ir jos daromuose užpuolimuose.

Gaujos nariai kaltinami dėl trijų nužudymų, pasikėsinimų nužudyti visuomenei pavojingu būdu, didelės vertės turto prievartavimais neteisėtai atimant nukentėjusiesiems laisvę.

Ginkluota gauja veikė dviem etapais iki 2000-ųjų pabaigos. Nusikaltimų padarymui kaltinamieji buvo įsigiję policininkų uniformas, labai didelį kiekį šaunamųjų ginklų, šaudmenų, sprogmenų ir sprogstamųjų medžiagų.

Bylą sudaro daugiau kaip šimtas tomų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius