-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 11 21 /12:56

Gedimino kalno papėdėje rastas karo laikų sprogmuo

10.36 val. gautas Bendrojo pagalbos centro pranešimas, kad Vilniuje, Gedimino kalno pietrytiniame šlaite, rastas karo laikų sprogmuo.
Tvarkant Gedimino kalną rastas sprogmuo
Įvykio vietoje

Atnaujinta 12 val. 56 min. Policija pranešė, kad 12 val. 33 min. išminuotojai išsivežė sprogmens liekanas, planas „Skydas“ atšauktas.

Pradžia Policija praneša, kad 11 val. įvestas planas „Skydas“. Įvykio vietoje dirba medikai, policija ir ugniagesiai gelbėtojai. Kol kas laukiama atvykstančių išminuotojų.

Sprogmuo rastas tvarkomoje Gedimino kalno dalyje, kur buvo nuslinkusi nuošliauža.

Lietuvos Nacionalinio muziejaus pranešime skelbiama, kad vykdant darbus pietrytiniame Gedimino kalno šlaite buvo buvo rasta, spėjama, nesprogusi minosvaidžio mina. Apie įvykį muziejus nedelsiant informavo Bendrosios pagalbos centrą, kurio aktyvuotos gelbėjimo tarnybos ėmėsi visų būtinų saugumo užtikrinimo priemonių.

Darbai nedelsiant sustabdyti iki atvyks išminuotojai. Aplinkinė teritorija jau kurį laiką yra atitverta dėl vykdomų darbų, K.Škirpos al. uždaryta, o kalno teritorija lankytojams uždaryta, tad pavojus aplinkiniams nekyla. Prieš 13 val. išminuotojams sprogmenį sėkmingai išgabenus iš teritorijos, darbai tęsiami toliau. Pasak išminuotojų, buvo rastas minos stabilizatorius, kuris pavojaus nekelia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius