Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 10 16 /11:25

Gėjaus nužudymo byla Vilniuje: Aleksandras Čistiakovas stojo prieš teismą

Vilniaus apygardos teismas pradeda nagrinėti Aleksandro Čistiakovo bylą dėl homoseksualaus vyro žmogžudystės.
Aleksandras Čistiakovas su advokate teisme
Aleksandras Čistiakovas su advokate teisme / Sauliaus Chadasevičiaus / 15min nuotr.

Trečiadienio rytą teismas sostinėje atvertė naują baudžiamąją bylą, kurioje Aleksandras Čistiakovas kaltinamas gėjaus nužudymu. Šešis kartus jau iki šiol teistas kaltinamasis A.Čistiakovas (gim. 1984 m.) prisipažįsta padaręs nusikaltimą.

Dėl tyčinės žmogžudystės jam gresia laisvės atėmimas nuo septynerių iki penkiolikos metų.

Prisipažinimas apie seksualinę orientaciją A.Čistiakovą pribloškė ir papiktino.

Negyvas 61 metų vyriškis bute sostinės Verkių gatvėje buvo rastas 2007-ųjų gegužės 22-osios rytą. Aukos galvoje matėsi daug žaizdų.

„Jis pradėjo prie manęs lįsti“, – pareigūnams aiškino A.Čistiakovas. Vyras tvirtino, kad nepageidautinas seksualinis dėmesys į baisiai pažemino.

Kaltinamasis dėl nužudymo pradėjo bendradarbiauti su teisėsauga tik prispaustas svarių įkalčių – ekspertai nustatė, kad bausmę dėl kitų nusikaltimų (vagysčių) atliekančio A.Čistiakovo DNR sutampa su biologiniu kodu asmens, prieš nužudymą apsilankiusio homoseksualios aukos bute.

Prieš tai kriminalistai rado įtariamojo pirštų atspaudų. Pėdsakai buvo rasti nusikaltimo vietoje ir palyginti su turimais policijos duomenų bazėje.

Vyras buvo nužudytas medine statulėle. Kruviną įkaltį žudikas tiesiog numetė bute.

Auka su būsimu savo budeliu susipažino prie sostinės stoties. A.Čistiakovas buvo pakviestas į svečius, buto Verkių gatvėje šeimininkas vaišino alkoholiu. Atviras šeimininko prisipažinimas apie netradicinę seksualinę orientaciją svečią pribloškė ir papiktino. Anot A.Čistiakovo, jam pasidarė taip koktu, kad jis atsakė brutaliu smurtu.

VIDEO: Aleksandro Čistiakovo byla Vilniaus apygardos teisme

Nukentėjusiuoju šioje byloje yra pripažintas nužudytojo brolis. Teisme nukentėjusiajam atstovavo žmona. Šeima yra pareiškusi civilinį ieškinį dėl žalos atlyginimo.

Byloje yra surinkta daug asmeninio pobūdžio informacijos, todėl teisėja Sigita Bieliauskienė nutarė žmogžudystės aplinkybes narplioti neviešame posėdyje. Seksualinio dėmesio vengimas nėra atmetamas kaip kaltinamojo gynybinė versija ir siekis palengvinti savo padėtį – nužudytojo seksualinė orientacija yra patvirtinta bylos medžiaga.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius