Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Gelbėjimosi ratas paaugliams žudikams

Advokatas sumanė, kaip išsukti nuo bausmės nepilnamečius žudikus. Net ir sulaukusius 14 metų, kai už žmogžudystę jau privalu atsakyti.
Plaktukas
Teisėjo plaktukas / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.
Temos: 1 Nužudymas

Šiurpūs kaltinimai

Proceso dalyvius pribloškė prokuroro pagarsintas kaltinamasis aktas. Jame teigiama, kad šie vos 14-os sulaukę paaugliai be jokio preteksto, elgdamiesi ypač įžūliai žvėriškai nužudė 51 metų benamį.

Aukai mažiausiai 17 kartų spirta į galvą, užšokta ant veido, ne mažiau kaip 10 kartų šokinėta ant krūtinės ir pilvo, mažiausiai 20 kartų spirta į šonus. Anot vieno teisiamųjų, jie taip smaginosi apie valandą. Paskui paliko leisgyvę auką dykvietėje.

Į klausimą, už ką taip žiauriai mušė benamį, ką jis jiems padarė, teisiamieji atsakė: „Šiaip sau... Dėl įdomumo...“

Kitą dieną nelaimėlį jie vėl mušė. Anot mažamečio liudytojo, kurį žudikai atsivedė, kad būtų prieš ką pasipuikuoti, vienas teisiamųjų paėmė Dobilą (tokią pravardę benamiui buvo davę Petrašiūnų paaugliai) už galvos ir 2 kartus spyrė į veidą. Tą patį padarė ir antrasis, paskui pribaigė auką nemažu akmeniu. „Pataikiau į galvą ir ją praskėliau“, – teismui pasakojo V.A.Vilučio ginamasis. Kitos dienos rytą 14-mečių auka mirė.

Svarbiausio atsakymo nėra

Kaip paaiškėjo teisme, egzekucijoje dalyvavo ir porą metų vyresnis asmuo. Vakar šis 16-metis prisipažino taip pat kartą įspyręs benamiui į galvą. Daugiau neturėjo laiko, nes motina jam buvo skyrusi namų areštą. Kai draugeliai atėjo jo pavadinti eiti kartu į dykvietę, šis sugebėjo ištrūkti iš namų vos 5 minutėms – neva išnešė šiukšles. Todėl įspyrė aukai vos kartą ir parbėgo namo. Jis byloje buvo tik liudytojas.

Į klausimą, už ką taip žiauriai mušė benamį, ką jis jiems padarė, teisiamieji atsakė: „Šiaip sau... Dėl įdomumo...“

Parodymus teismui davė ir V.A.Vilučio ginamojo motina. Pasak jos, sūnus yra rimtas ligonis (nesveiki plaučiai). Kol nesutiko minėto 16-mečio, buvo visiškai kitoks, nors mokslai jam visada sunkiai sekėsi (vaikystėje pateko į avariją). „Jis visada pernelyg lėtai mąstė“, – rengė dirvą advokato prašymui paauglio motina.

Kito teisiamojo motina prašė kuo greičiau viską baigti, nes darbdavys ją išleidęs tik valandai.

Trečiadienį paaiškėjo, kad nebeliko ir 50 tūkst. litų ieškinio, kurį buvo pareiškusi nužudytojo motina. Ji mirė nesulaukusi bylos nagrinėjimo. Asmuo, paveldėjęs jos turtą, velionės ieškinio atsisakė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius