-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Generalinė prokuratūra panaikino nutarimą Prancūzijoje ieškomą automobilį gražinti ankstesniam savininkui

Generalinė prokuratūra, išnagrinėjusi baudžiamosios bylos medžiagą, grąžino automobilį teisėtam savininkui, palangiškiui D. K. Toks nutarimas buvo priimtas išnagrinėjus visas faktines bylos aplinkybes.
Lietuvos Respublikos generalinė prokuratūra
Lietuvos Respublikos generalinė prokuratūra / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Kaip rašoma Generalinės prokuratūros pranešime, ikiteisminio tyrimo metu buvo nustatyta, kad dabartinis automobilio Audi A6 savininkas D.K. pirko jį Lietuvoje 2007 metais. Automobilis į Lietuvą buvo atvežtas iš Prancūzijos.

Pirkimo teisėtumas naujajam savininkui nekėlė abejonių, kadangi transporto priemonės prancūziško registracijos liudijimo blankas buvo tikras, jo rekvizitai – įrašai, atspaudai, parašai keičiami nebuvo.

Praėjusiais metais D.K. nusprendė parduoti automobilį kitam žmogui ir perregistruojant jį įmonėje „Regitra“ paaiškėjo, jog parduodama mašina nuo 2007 metų kovo ieškoma Prancūzijoje.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, buvęs Audi A6 savininkas iš Prancūzijos pardavė mašiną 2007 m. kovo mėnesį, gaudamas už parduotą prekę tuščios sąskaitos čekį. Kadangi automobilis buvo draustas nuo vagystės, buvęs mašinos savininkas kreipėsi į draudimo bendrovę dėl išmokos nuo vagystės gavimo. Pastaroji atsisakė atlyginti žalą, nes tai buvo apgavikiškas pardavimo aktas.

Praėjusių metų spalio mėnesį Kretingos rajono apylinkės prokuratūros prokuroras priėmė nutarimą grąžinti automobilį senajam jo savininkui iš Prancūzijos paimant jį iš D.K. ir laikinai jam apriboti nuosavybės teises į minėtą automobilį. Tokį prokuroro nutarimą palangiškis įstatymų numatyta tvarka apskundė rajono aukštesniajam prokurorui ir ikiteisminio tyrimo teisėjui, tačiau skundai buvo atmesti.

Pasirodžius viešoj erdvėj šiai informacijai situaciją ėmėsi aiškintis Generalinė prokuratūra.

Susipažinus su Kretingos rajono apylinkės prokuratūros prokuroro priimtu nutarimu grąžinti automobilį ankstesniam jo savininkui, minėtą nutarimą Generalinė prokuratūra panaikino ir priėmė sprendimą grąžinti automobilį dabartiniam savininkui, kadangi ankstesnis savininkas automobilį prarado ne prieš savo valią, t. y. jis automobilį pardavė.

Generalinės prokuratūros Ikiteisminio tyrimo kontrolės skyriaus vyriausiasis prokuroras Zenonas Burokas, turėdamas aukštesniojo prokuroro statusą, tokį nutarimą priėmė vadovaujantis Prokuratūros įstatymu ir Baudžiamojo proceso kodeksu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius