Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

E.Pašilis pasiaiškino, kodėl į svarbų postą skyrė dukros krikštatėvį: „Tai – tinkamiausias sprendimas“

Po 15min publikacijos apie tai, kad generalinis prokuroras Evaldas Pašilis savo dukters krikštatėvį paskyrė į aukštą postą, kilo didelis visuomenės susidomėjimas ir klausimų dėl galbūt supainiotų viešųjų ir privačių interesų. Penktadienį E.Pašilis surengė spaudos konferenciją, kur pasiaiškino dėl susidariusios situacijos.
Evaldas Pašilis
Evaldas Pašilis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

15min penktadienio rytą paskelbė apie klausimų keliantį Juliaus Gelumbausko tapimą vyriausiuoju Panevėžio apylinkės prokuroru – šis kandidatas atrankos komisijoje surinko mažiausiai balų, tačiau Evaldas Pašilis pasirinko būtent jį.

Generalinės prokuratūros atstovė dabar neslepia, kad J.Gelumbauskas yra E.Pašilio dukters krikšto tėvas. Ar ši iki šiol nutylėta aplinkybė nekelia abejonių dėl naujojo Panevėžio apylinkės prokuratūros vadovo paskyrimo skaidrumo?

„Dėl J.Gelumbausko, tikrai manau, kad tai tinkamiausias sprendimas. Jis yra pakankamai perspektyvus prokuroras, – kalbėjo E.Pašilis. – Nežinau, ar turime daug prokurorų, baigusių užsienio ir Lietuvos universitetus, dirbusių diplomatinėje tarnyboje.“

Generalinis prokuroras aiškino, kad komisijos skirti balai mažai ką reiškia, būtent todėl nereiktų stebėtis šia situacija.

„Nėra taip, kad daugiausiai balų surinkęs yra paskiriamas. Jeigu mes aklai žiūrėtume balus, jauni žmonės, perspektyvūs žmonės praktiškai niekada nebūtų paskiriami į pareigas, nes didžiąją dalį balų sudaro darbo stažas“, – tikino E.Pašilis.

Jis akcentavo, kad J.Gelumbauskas net nebuvo paaukštintas, jo alga pasikeitus pareigoms nepakito.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Julius Gelumbauskas
Tomo Markelevičiaus nuotr./Julius Gelumbauskas

„J.Gelumbauskas buvo paskirtas į lygiavertes pareigas, manyčiau, kad tai yra net šiek tiek žemesnės pareigos, jis perkeltas į žemesnę prokuratūrą“, – tvirtino E.Pašilis.

VIDEO: E.Pašilis pamėgino paaiškinti, kodėl jo dukters krikštatėvio paskyrimas į postą – geriausias sprendimas

Jis nesureikšmino ir to fakto, kad paskirtas prokuroras yra jo dukros krikštatėvis. E.Pašilis savo santykius su J.Gelumbausku įvardino kaip dalykinius ir pridūrė, kad beveik neturi laisvo laiko, o turimą skiria šeimai, sportui, knygoms ir muzikai.

„Nesureikšminu krikšto fakto. Sprendimas buvo spontaniškas maždaug prieš 13 metų. Kadangi gilesnė draugystė neužsimezgė šeimomis ar panašiai, todėl nemaniau, kad čia yra kažkoks interesų konfliktas“, – kalbėjo prokuroras.

Jis pridūrė, kad turi nemažai kurso draugų, kurie šiandien dirba prokuratūroje.

„Ir tų pavardžių visų net nežinau, kuriuos reiktų surašyti į privačių interesų deklaraciją“, – sakė generalinis prokuroras.

Kai kurie Seimo nariai užsiminė, kad šioje situacijoje problemų nebūtų, jei ne generalinis prokuroras, o jo pavaduotojas būtų padėjęs parašą dėl J.Gelumbausko skyrimo.

„Iš viešos erdvės mačiau argumentus, kad galbūt man reikėjo išeiti atostogų. Aš jums pasakiau, kiek šioje prokuratūroje dirba mokslo draugų, tad patikėkite, aš pastoviai turėčiau būti atostogose, nes negalėčiau vykdyti savo funkcijų“, – sakė E.Pašilis.

Generalinis prokuroras pažymėjo, kad savo sprendimo skirti dukros krikštatėvį į pareigas visiškai nesigaili.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius