-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Generalinis prokuroras kitą mėnesį tikisi rezultatų aiškinantis policijos vaidmenį Drąsiaus Kedžio byloje

Generalinis prokuroras Darius Valys sako, kad kitą mėnesį gali būti pranešta apie rezultatus aiškinantis galimą policijos piktnaudžiavimą Kauno žudynių, kuriomis įtartas Drąsius Kedys, tyrime.
Darius Valys
Darius Valys / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Intensyviai atliekamas ikiteisminis tyrimas ir tikimės artimiausiu laiku, gal kitą mėnesį, rezultatų, apie kuriuos bus pranešta“, - paklaustas, kada bus baigtas ikiteisminis tyrimas, žurnalistams ketvirtadienį Seime sakė D.Valys.

Šiame ikiteisminiame tyrime įtarimai pateikti penkiems buvusiems ir esamiems policijos pareigūnams, Lietuvos kriminalinės policijos biuro vadovas Algirdas Matonas pripažintas specialiuoju liudytoju.

Tyrimas buvo pradėtas po to, kai į žurnalistus kreipęsis kauniečio D.Kedžio draugu prisistatęs vyras tvirtino pranešęs policijos generalinio komisaro pavaduotojams Visvaldui Račkauskui ir Algirdui Stončaičiui, tuometiniam kriminalinės policijos pareigūnui Tomui Ulpiui apie D.Kedžio ketinimus 2009 metų spalį nušauti Kauno apygardos teismo teisėją Joną Furmanavičių, savo dukters motiną Laimutę Stankūnaitę, jos seserį Violetą Naruševičienę, buvusį Seimo pirmininko Viktoro Muntiano visuomeninį padėjėją Andrių Ūsą. D.Kedys šiuos asmenis kaltino pedofilija ir sąvadavimu.

Lapkričio 5 dieną Generalinė prokuratūra pranešė pradėjusi ikiteisminį tyrimą dėl Policijos departamento pareigūnų galimo piktnaudžiavimo ir tarnybos pareigų neatlikimo, nesuteikiant prokurorams visos turimos informacijos apie asmenis, galinčius duoti parodymus dėl J.Furmanavičiaus ir V.Naruševičienės nužudymo aplinkybių. Šių asmenų nužudymu buvo įtariamas D.Kedys.

Šių metų lapkričio 14 dieną prokurorai įtarimus pareiškė generalinio komisaro pavaduotojui Visvaldui Račkauskui, kuris iškart atsistatydino. Iš pareigų pasitraukė ir įtariamuoju tapęs T.Ulpis. Iš viso įtarimai pareikšti penkiems asmenims, be minėtų - vienam iš Lietuvos Kriminalinės policijos biuro skyrių vadovų, žemesnio rango pareigūnui, operatyviniui darbuotojui. Jiems pareikšti įtarimai dėl piktnaudžiavimo tarnyba, tarnybos pareigų neatlikimo ir dokumentų klastojimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius