Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Geriausiu pasieniečių šunimi tapo belgų aviganė Coco, sauganti sieną su Rusija

Geriausiu pasieniečių tarnybiniu šunimi šiemet tapo septynerių metų belgų aviganė Coco, sauganti Lietuvos sieną su Rusija. Tai paaiškėjo ketvirtadienį Pagėgiuose pasibaigus tris dienas trukusiam XX Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) tarnybinių šunų meistriškumo čempionatui.
I vieta – Coco ir jos šeimininkas Baltrušaitis
I vieta – Coco ir jos šeimininkas Ž.Baltrušaitis. / VSAT nuotr.
Temos: 1 Tarnybinis šuo

Svarbiausiame VSAT kinologijos metų renginyje varžėsi nugalėtojais atrankos varžybose savo padaliniuose pripažinti Lietuvos pasieniečių šunys iš Ignalinos, Vilniaus, Varėnos, Pagėgių, Pakrančių apsaugos rinktinių bei VSAT Užsieniečių registracijos centro.

Keturkojai sugebėjimus demonstravo vietovės apieškos, žmogaus paieškos, pėdsekystės ir šuns elgsenos rungtyse. Kiekvieną komandą sudarė po tris kinologus su šunimis.

Asmeninėje įskaitoje lygių nebuvo Coco, su savo šeimininku kinologu Žydrūnu Baltrušaičiu tarnaujančiai sieną su Rusija saugančios VSAT Pagėgių rinktinės Rociškių užkardoje. Nugalėtojai per keturias rungtis surinko 210 taškų. Geriausias pasieniečių šuo su savo kinologu įgijo teisę atstovauti VSAT svarbiausiose užsienyje vyksiančiose varžybose.

Antras čempionate buvo sieną su Baltarusija saugančios VSAT Varėnos rinktinės Specialiosios paskirties komandoje tarnaujantis 3,5 metų belgų aviganis Grikis. Su savo šeimininku Sigitu Sužiedėliu jis pernai buvo tapęs tokio pat čempionato nugalėtoju. Šįkart duetas surinko 180 taškų.

Trečia vieta atiteko irgi sieną su Baltarusija saugančios VSAT Vilniaus rinktinės Lavoriškių užkardos kinologės Dovilės Gudonytės vokiečių aviganiui Kofui. Jam yra 4 metai. Kofas ir Dovilė surinko 160 taškų.

Komandinėje įskaitoje lygių nebuvo Pagėgių rinktinės pasieniečiams Ž.Baltrušaičiui su Coco, Dariui Altaravičiui su belgų avigane Ela bei Linui Naujokui su Keira, irgi belgų avigane. Ši komanda surinko 579 taškus.

Antri su 491 tašku buvo VSAT Ignalinos rinktinės atstovai Algirdas Zinkevičius su vokiečių aviganiu Brio Brentu, Midaugas Subatkevičius su belgų aviganiu Elviu bei Eimantas Maknys su vokiečių aviganiu Ivo.

Ant trečio nugalėtojų pakylos laiptelio kopė VSAT Vilniaus rinktinės komanda – D. Gudonytė su Kofu, Andrejus Gračiovas su vokiečių aviganiu Black Bandit bei Darjušas Juckevičius su belgų avigane Pandora. Komanda sutinko 400 taškų.

Ketvirtadienį Pagėgių pasienio rinktinės stadione įvyko iškilminga VSAT tarnybinių šunų meistriškumo čempionato nugalėtojų apdovanojimo ceremonija. Jos metu prizininkai asmeninėje įskaitoje buvo apdovanoti taurėmis, medaliais, diplomais ir prizais. Prizines vietas užėmusios komandos pagerbtos taurėmis, diplomais ir suvenyrais, pasakojama VSAT atstovų ketvirtadienį paviešintame pranešime.

Prieš tai pasieniečiai su šunimis ten pat, Pagėgiuose, visuomenei surengė savo veiklos pristatymą ir pademonstravo parodomąją programą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius