Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Gerumas sutelkia: namų gaisro tyrėja rūpinosi 86 metų senole lyg artimu žmogumi

Neseniai Ignalinos rajone Naujojo Daugėliškio kaime kilęs gaisras, kurio metu devintąją dešimtį įpusėjusi senolė prarado namus, gerumui suvienijo daugelį žmonių. Viena geradarių – Ignalinos priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos vyresnioji specialistė Lina Baušienė, nenubrėžusi jokios ribos tarp savo profesinių ir bendražmogiškų pareigų.
Lina Baušienė
Lina Baušienė / PAGD archyvo nuotr.

Po Naujajame Daugėliškyje kilusio gaisro Lina ėmėsi jo tyrimo.

„Kad galėčiau surinkti informaciją, turėjau pasikalbėti su močiute. Tuo metu ji buvo ligoninės priimamajame. Vos pradėjus kalbėtis, močiutė įsikabino į ranką, prašydama, kad važiuočiau su ja namo... O tų namų nėra.

Ji sakė, kad jai reikia į juos parvažiuoti. Aklųjų ir silpnaregių draugijos pirmininkė pažadėjo ją priglausti pas save. Važiavau su močiute į sudegusius namus, pavyko surasti jos pinigus. Važiuoti į gaisravietę teko dar ne kartą, nes jai vis ko nors juose prireikdavo“, – Valstybinė priešgaisrinė gelbėjimo tarnybos (VPGT) įraše „Facebook“ tinkle cituojama L.Baušienė.

Močiutė vieniša, abu jos sūnūs mirę. Manau, bet kuris žmogus mano vietoje būtų taip pasielgęs.

Vien tuo Lina neapsiribojo. Ji kreipėsi dėl pagalbos į seniūniją, paskui – į vietos žurnalistus, kad jie pasidalintų žinia apie nelaimę.

„Močiutė vieniša, neturinti artimųjų, abu jos sūnūs mirę. Manau, kad bet kuris žmogus mano vietoje būtų taip pasielgęs,“ – sako L.Baušienė.

Globos namuose močiutei glaustis neteko, ji, bendruomenei susitelkus ir suremontavus savivaldybei priklausantį būstą, apsigyveno tame pačiame kaime. Gyventojai jai atvežė elektros viryklę, kitų daiktų, paaukojo pinigų. Žmonių gerumas palengvino skaudžių praradimų naštą, pažymi VPGT atstovai socialiniame tinkle.

Nuotrauka iš „Facebook“ profilio/Įvykio vietoje
Nuotrauka iš „Facebook“ profilio/Įvykio vietoje

Lina sako, kad visas jų tarnybos kolektyvas taip pat visada stengiasi dalytis gerumu. Kasmet rengia Gerumo akcijas, per jas pildo vaikų svajones, lanko vienišus senelius ir daugiavaikes šeimas.

Beje, po vieno iš gaisrų L.Baužienė pusmetį rūpinosi atokiame kaime likusiu šuneliu, vežiojo jam maistą, kol šiam atsirado vieta šunų prieglaudoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius