Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gesinant Balbieriškio bažnyčią buvo išpilta 500 kubinių metrų vandens

Ketvirtadienio naktį užsiliepsnojusią nedidelę medinę Balbieriškio Švč.Mergelės Marijos bažnyčią ugniagesiai gesino beveik keturias valandas. Tramdyti ugnį iš karto buvo išsiųsta net 11 autocisternų, du autokeltuvai, štabo automobilis. Gelbėtojai suskaičiavo, kad ant maldos namų, iš kurių teliko nuodėgulių krūva, buvo išpilta 500 kubinių metrų vandens, nemažai jo buvo išpumpuota iš netoliese tekančio upelio.
Balbieriškio bažnyčios gaisras
Balbieriškio bažnyčios gaisras / Aliaus Koroliovo/15min.lt nuotr.

Gesindami gaisrą nukentėjo du ugniagesiai – vienas apdegė ranką, kitą ištiko šilumos smūgis.

Kodėl užsiliepsnojo 19 amžiuje pastatytas bažnyčia  tebetiria Gaisrinių tyrimų centro specialistai. Savo išvadas jie turėtų pateikti kitą savaitę. Ugniagesiai neoficialiai svarstė, kad pastatas užsiliepsnoti galėjo dėl netvarkingos elektros instaliacijos. Vietos gyventojai neatmeta vagystės ir tyčinio padegimo versijos. Balbieriškio parapijos klebonas Remigijus Veprauskas svarsto, kad kunigai galbūt nepakankamai rūpinasi maldos namų saugumu.

Per gaisrą sudegė 12 į kilnojamųjų kultūros paveldo objektų sąrašą įtrauktų vertybių: vargonai, paveikslai, stacijos, trys mediniai altorėliai. Padaryta žala nustatinėjama.

VIDEO: Ugniagesys apie Balbieriškio bažnyčios gesinimą

Pirmoji Balbieriškio Švč. Mergelės Marijos Rožančiaus bažnyčia pastatyta apie1520 m. Bažnyčia kelis kartus buvo perstatyta, o 1871 m. joje pradėta giedoti ir pamokslai sakyti lietuviškai. Pagal inžinieriaus Bronislovo Žochovskio projektą 1884–1888 m. pastatyta dabartinė medinė bažnyčia. 1944 m. bažnyčia gerokai nukentėjo dėl karo veiksmų. 1956 m. ji remontuota, pakeistos bokštų sijos.

Pastaruoju metu bent keliose bažnyčiose kilo gaisrai. Praėjusiais metais degė Kulautuvos ir Paštuvos bažnyčios. Šių metų liepos pabaigoje užsidegė Butrimonių kaimo bažnyčia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius