Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ginčo tarp Krekenavos agrofirmos ir D.Budrevičienės sprendimas atidėtas

Antradienį Apeliacinis teismas turėjo priimti sprendimą ginče tarp vokelių priešininkės Dalios Budrevičienės ir jos buvusių darbdavių – Krekenavos agrofirmos. Tačiau dėl to, kad pirmajame nagrinėjamos bylos posėdyje nedalyvavo nei D.Budrevičienė, nei jos atstovas, nagrinėjimas iš esmės atidėtas iki gegužės 25 dienos.
Dalia Budrevičienė
Dalia Budrevičienė / „Panevėžio balso“ nuotr.

D.Budrevičienės atstovai advokatams pranešė negavę kvietimo į teismo posėdį, tačiau Lietuvos paštas Apeliacinį teismą informavo, kad kvietimas įteiktas. Pirmajame nagrinėjamos bylos posėdyje nebuvo nei D.Budrevičienės, nei jos atstovo.

Apeliaciniam teismui Panevėžio apygardos teismo sprendimą apskundė abi pusės. D.Budrevičienei iš Krekenavos agrofirmos priteisė 85 tūkst. litų. Moteriai ši suma atrodo per maža – ji siekė prisiteisti pusę milijono litų, o buvusiems darbdaviams ši suma – per didelė. Įmonė nesutinka išmokėti kompensacijos ir reikalauja, kad teisybės dėl vokelių ieškotoja padengtų bylinėjimosi išlaidas.

Krekenavos agrofirmos atstovė Kornelija Janonytė Apeliaciniam teismui stengėsi įrodyti, kad ankstesniuose šios bylos nagrinėjimuose padaryta Civilinio proceso kodekso pažeidimų, netinkamai nustatytos teisinės aplinkybės dėl žalos atlyginimo.

Panevėžio rajone Krekenavos miestelio gyventoja D.Budrevičienė 2006 metų vasarį per susitikimą su rinkėjais „darbiečio“ Viktoro Uspaskicho paklausė, kiek laiko su politiko vardu sietoje  Krekenavos agrofirmoje algos bus mokamos nelegaliai – vokeliuose. Klausimus paviešinus žiniasklaidoje, įmonę užplūdo tikrintojai, o moteris netrukus buvo atleista iš darbo. Teismas pripažino, kad atleidimas neteisėtas.

Vykstant teismų maratonui dėl atleidimo iš darbo, D.Budrevičienė sunkiai susirgo, jai buvo atliktos 8 operacijos, ji tapo nedarbinga. Mykolo Romerio universiteto Teismo medicinos instituto ekspertai nustatė, kad tyčiniai buvusių darbdavių veiksmai ir juos lydėjęs teismai turėjo tiesioginės įtakos moters sveikatai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius