Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ginkluotas vyras, prisistatęs Vilniaus savivaldybės patruliu, „Maxima“ aikštelėje šokdino ir baugino taksistą

Vyriškis, prisistatęs sostinės savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus darbuotoju, sukėlęs aplinkiniams abejonių dėl savo fizinės ir emocinės būklės, gegužės 1-ąją Viršuliškėse dėl tariamo pažeidimo įsivėlė į konfliktą su taksi vairuotoju.
Skyriui reikėtų dar bent 10 darbuotojų, tačiau kol kas konkrečių planų plėstis nėra.
Asociatyvinė iliustracija: tarp savivaldybės patrulių ir sostinės taksistų trintis yra nuolat. Tačiau pastarajame konflikte, anot savivaldybės atstovų, municipalinė policija nedalyvavo. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Papildyta penktadienį: Vilniaus miesto savivaldybės Viešųjų ryšių skyriaus vyriausiojo specialisto Andrejaus Žukovskio penktadienį paviešintame pranešime teigiama, gegužės 1 d. prie  Viršuliškių gatvėje esančios „Maxima“ parduotuvės su taksistu konfliktavęs asmuo nėra Vilniaus miesto savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojas.

Savivaldybės pranešime remiamasi policijos duomenimis, kad į 5-ąjį policijos komisariatą pristatytas asmuo (Valdas B.) į įvykio vietą atvykusiems policijos pareigūnams ar kitiems policijos pareigūnams apskritai nesakė dirbantis Vilniaus Viešosios tvarkos skyriuje.

Straipsnyje minimas asmuo nedirba ar niekada nedirbo Vilniaus miesto savivaldybės Viešosios tvarkos skyriuje.

Pradžia. Pranešimas apie viešoje vietoje vykstantį pavojingą incidentą bendruoju pagalbos telefonu 112 gautas ketvirtadienį 10.23 val.

Pranešta, kad ginkluotas savivaldybės patruliu prisistatęs vyriškis įsivėlė į konfliktą su taksi vairuotoju.

Liepė patraukti mašiną

Kaip 15min.lt ketvirtadienį pasakojo pavardės viešinti nenorėjęs įvykio liudininkas, tie du vyrai susikibo jau kiek anksčiau, ir tik vėliau situacija tapo nekontroliuojama.

Viršuliškių gatvėje, aikštelėje prie 30-uoju numerio pažymėto parduotuvės „Maxima“ pastato, sustojo taksi automobilis. Taksistas ketino užsukti į prekybos centrą apsipirki. Pasak 15min.lt pašnekovo, taksi vairuotojas prisiparkavo „normaliai“ – ne invalidų vietoje ar kažkaip kitaip įžūliai.

Tačiau prie taksisto priėjęs maždaug 35 metų vyras pareikalavo, kad vairuotojas nepažeistų Kelių eismo taisyklių ir tučtuojau perstatytų transporto priemonę.

Taksi šeimininkas pareiškė, kad jo mašina stovi tvarkingai, ir nuėjo į parduotuvę.

Grasino nemalonumais

„Kai jis grįžo, tas vyras dar laukė vairuotojo, stumtelėjo jį pečiu, jie vėl apsižodžiavo“, – pasakojo įvykio liudininkas.

Jo teigimu, savo tvarką „Maxima“ aikštelėje mėginęs įvesti vyras aiškino dirbantis municipaliniu patruliu.

„Mes dar susitiksim savivaldybėje, turėsi nemalonumų, iš tavęs dar bus atimta taksi licencija“, – anot liudininko, taip taksistui grasino tvarkdarys.

Aštrėjantis konfliktas patraukė vis didesnį aplinkinių dėmesį. Nutarta kviesti policiją.

Kad žodžiai skambėtų įtaigiau, vyras esą kilstelėjo viršutinį drabužį, kad akivaizdžiai parodytų dėtuvėje prie diržo kabantį kovinį ginklą. „Tą ginklą matė labai daug žmonių“, – pabrėžė liudininkas.

Aštrėjantis konfliktas patraukė vis didesnį aplinkinių dėmesį. Nutarta kviesti policiją. Kol buvo laukiama pareigūnų, kažkas užblokavo „Audi“ automobilį, kad tvarkdarys neišvažiuotų.

Teigiama, esą ginklą turėjęs asmuo atrodė apsvaigęs, elgėsi neadekvačiai. Jis esą aiškino, kad būtent toks jo darbas – bausti įvairaus plauko pažeidėjus, kovoti mieste už tvarką.

Išvežė aiškintis į nuovadą

„Atvykusiems policijos pareigūnams apie savo poelgį jis nieko rišliai paaiškinti negalėjo“, – teigė 15min.lt pašnekovas.

Tvarkdarys esą tik kartojo, kad dirba savivaldybėje. Savo ruožtu atvykę policininkai iškart pasakė, kad jokio KET pažeidimo taksisto vairavime neįžvelgia.

Abu incidento dalyviai išvežti į sostinės policijos komisariatą.

Kol kas neaišku, ar šis vyriškis iš tiesų dirba ten, kur ir sakė. 15min.lt šaltinių žiniomis, pareigūnai įsitikino, kad sumaištį kėlęs asmuo nemelavo – jis iš tiesų yra Vilniaus miesto savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojas. Municipalinis policininkas turi leidimą nešiotis ginklą. Tačiau savivaldybės atstovai teigia, kad pirminiais duomenimis, pas juos šis vyriškis nedirba. Tikslesnė informacija paaiškės penktadienį. 

Keistoko gegužės pirmosios incidento aplinkybių tyrimas tęsiamas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius