Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Girta ir teisės vairuoti neturinti 19-metė rėžėsi į Šumsko pasienio kontrolės punkto užtvarą

Vilniaus rajone teisės vairuoti neturinti neblaivi 19-metė nepaisė draudžiamo šviesoforo signalo ir lengvuoju automobiliu apgadino Šumsko pasienio kontrolės punkto užtvarą.
Šumsko pasienio kontrolės punktas
Šumsko pasienio kontrolės punktas / Valstybės sienos apsaugos tarnybos nuotr.

Šis punktas, per kurį į abi puses gali vykti tik Lietuvos ir Baltarusijos pasienio ruožų gyventojai, veikia prie sienos su Baltarusija, Vilniaus rajone. Punktas dirba kasdien nuo 8 iki 20 val. Kitu paros metu jame lieka budėti VSAT pareigūnai.

Ketvirtadienį, apie 2 val. nakties, jie pastebėjo artėjantį lengvąjį automobilį. Transporto eismas Šumsko punkte reguliuojamas šviesoforo signalais bei pakeliamaisiais užtvarais. VSAT pareigūnai matė, kad „Peugeot 307“ vairavęs asmuo ignoravo degantį raudoną šviesoforo signalą. Nedideliu greičiu važiavusi mašina trinktelėjo į nuleistą užtvarą, jį įlenkė ir sustojo.

Pasieniečiai sulaikė prie vairo sėdėjusią merginą, kuri neturėjo jokių dokumentų. Vėliau nustatyta, kad ši 19-metė gyvena Vilniuje. Kartu vyko 18-metis vilnietis.

Ėmę aiškintis įvykio aplinkybes pasieniečiai iškart įtarė, kad „Peugeot 307“ vairuotoja gali būti neblaivi – nuo merginos sklido alkoholio kvapas. Į punktą VSAT pareigūnai iškvietė Vilniaus rajono policininkus, kurie jai nustatė 1,55 promilės girtumą. Taip pat nustatyta, kad ji niekada neturėjo teisės vairuoti.

Jaunuoliai aiškino į Vilniaus rajoną atvykę paviešėti pas draugus. „Peugeot 307“ esą priklauso 18-mečio motinai. Šis pasiūlė 19-metei draugei pamokyti ją vairuoti. „Pamoka“ vyko kelyje netoli Šumsko punkto. Manoma, kad į užtvarą 19-metė įvažiavo dėl vairavimo įgūdžių trūkumo ir alkoholio poveikio.

Dėl transporto priemonės vairavimo apsvaigus nuo alkoholio ir neturint teisės vairuoti merginai administracinės bylos teiseną pradėjo Vilniaus rajono policijos pareigūnai.

Pasieniečiai vilnietę baus už Pasienio teisinio režimo taisyklių pažeidimą, mat ji pasienio ruože buvo be privalomų asmens dokumentų. Vilnietei įteiktas šaukimas penktadienį atvykti į VSAT Vilniaus rinktinės Kenos užkardą, kur bus nagrinėjama jos administracinė byla.

VSAT duomenimis, 19-metės „vairavimo mokytojas“ turėjo pasą, todėl VSAT pareigūnai jam pretenzijų neturi.

Eismo įvykio metu nesmarkiai aplamdytas „Peugeot 307“ saugomas sulaikytų automobilių aikštelėje. Po apklausos mergina ir kartu vykęs vaikinas paleisti.

Nulenktą pakeliamąjį užtvarą pasieniečiai sutaisė savo jėgomis. Ketvirtadienį nuo 8 val. Šumsko kontrolės punktas veikė įprastu režimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius