Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Girta prokurorė pribloškė policininką: per 25 metus manęs taip nėra pažeminę nusikaltėliai

Aiškėja nauji gėdingi faktai apie Vilniaus apylinkės prokurorę Iloną Žukaitę. Apsaugos darbuotojas aptiko ją tupinčią šalia tualetų, savo pačios pridarytoje baloje, o sulaikyta ji ne tik keikė ir žemino pareigūnus, bet dar ir grasino juos atleisianti.
Ilona Žukaitė
Ilona Žukaitė / 15min nuotr.

Vilniaus apylinkės teismas trečiadienį tęsė prokurorės Ilonos Žukaitės administracinio nusižengimo bylą. Ji kaltinama pasipriešinusi policijai, pažeidusi viešąją tvarką ir įžeidusi policininkų garbę bei orumą.

„Per 25 metus manęs taip nėra pažeminę nusikaltėliai“, – apie prokurorės elgesį pasakoja Vilniaus miesto antrajame policijos komisariate dirbantis pareigūnas.

Jis priduria, kad buvo vadinamas neišprususiu d***lu, be to, I.Žukaitė nuolat švaistėsi grasinimais atleisti komisariato darbuotojus iš darbo.

15min nuotr./Ilona Žukaitė
15min nuotr./Ilona Žukaitė

Pati I.Žukaitė teismo salėje labiau priminė ne kaltinamąją, o savo darbą dirbančią prokurorę, ji kvotė visus liudininkus ir klausinėjo jų apie visas detales iki pačių menkiausių smulkmenų.

Rado šlapimo baloje

Kaip teisme liudija apsaugos darbuotoju autobusų stotyje dirbantis Donatas, valytoja pastebėjo visai šalia tualetų nusišlapinusią I.Žukaitę ir pakvietė jį.

Apsaugininkas priduria, kad toks įvykis jo itin nenustebino, nes įveikti mokamų stoties tualetų vartus pakankamai girtiems žmonėms kartais tampa tikru iššūkiu, todėl jie šlapinasi šalia tualetų. Beje, toje vietoje nuolat vaikšto gausus būrys žmonių.

Apsaugos darbuotojas aptiko prokurorę tupinčią savo pačios pridarytoje baloje.

„Jūs paminėjote, kad matėte mane tupinčią pliku užpakaliu, pliku priekiu, o po kurio laiko aš atsistojau ir užsimoviau kelnes“, – kreipdamasi į apsaugininką vaizdžiai situaciją teisme apibūdino pati I.Žukaitė.

Į aplinką ir raginimus užsimauti kelnes I.Žukaitė nereagavo, tačiau kantriai įkalbinėjama galų gale pasidavė.

Beje, iš pradžių apatiškos prokurorės pykčio protrūkį sukėlė valytojos pasiūlymas nueiti ir išsivalyti, ką pridarė.

„Ji buvo tai rami, tai agresyvi. Sakė neišgėrusi. Nesiorientavo. Greičiausiai buvo labai girta. Galiausiai pasakė, kad yra Alytuje ar Utenoje“, – prokurorės būklę apibūdina apsaugos darbuotojas.

Dėl agresyvaus prokurorės elgesio buvo iškviesta policija, o pareigūnams neliko nieko kito, kaip pristatyti ją į komisariatą.

Beje, vienas apsauginis užsimena, kad kvočiama, ką vartojo, prokurorė užsiminė apie heroiną.

Priminė gėdingą elgesį

„S...kos“, šl...dros, gaidžiai, p...darai“, – protokole užfiksuoti I.Žukaitės keiksmai išsakyti policininkams. Policininkę prokurorė išvadino šliumparka – laisvo elgesio mergina.

I.Žukaitė ankstesniame teismo posėdyje sakė negalinti patikėti, kad galėjo pasakyti tuos žodžius, todėl keturi antradienį liudiję Vilniaus miesto antrojo policijos komisariato Operatyvaus valdymo skyriaus postininkai jai priminė gėdingą elgesį.

Visi keturi liudiję pareigūnai kartojo tą patį: I.Žukaitė buvo itin agresyvi, keikėsi, įžeidinėjo ir svaidėsi grasinimais.

Pristačius ją į komisariatą prokurorė buvo uždaryta pristatytų asmenų patalpoje, tačiau ilgai ten neužsibuvo.

Rėkiančią ir besitrankančią teko uždaryti į laikino sulaikymo kamerą, bet ir čia ji nenusiramino.

„Per savo 18 metų mačiau visko, bet kad taip elgtųsi teisėsaugos pareigūnė, mes kaip ir kolegos... toks elgesys, kai buvo spardomos durys, buvo rėkiama, man tai nesuvokiama, nes tai prokuratūros atstovė, teisėsaugos pareigūnė“, – teisme liudijo pareigūnė.

Pareigūnai ne kartą prašė prokurorės nusiraminti, bet ji į tokius raginimus nereagavo ir toliau keikė visus aplink.

Nepaisant to, policininkai klusniai vykdė prokurorės prašymus atnešti jai vandens ir nuvesti į tualetą, bet tą teko daryti tiek daug kartų, kad liudininkai sunkiai galėjo atsiminti, kiek tiksliai kartų tą darė.

Anot pareigūnų, I.Žukaitė ne tik keikė juos įvairiausiais žodžiais, bet ir šaipėsi iš komisariate dirbančių intelekto.

„Grasino atleisti, kad jūs k..vos ir būsit atleisti, ką jūs čia mane mokysit. Jūs čia mentai, jūs tokie, anokie. Ir tai tęsėsi ne valandą, tai vyko gana ilgai“, – pamena pareigūnė.

„S...kos“, šl...dros, gaidžiai, p...darai“, – protokole užfiksuoti I.Žukaitės keiksmai išsakyti policininkams. Policininkę prokurorė išvadino šliumparka – laisvo elgesio mergina.

Pati prokurorė teisme intensyviai kvotė visus apklaustuosius. Pareigūnų ji klausinėjo, iš kur gi jie žino, kad ši keikė būtent juos, jei ji buvo uždaryta.

„Kam gali būti adresuota, jei sakėt: užp..ot, paleiskit. Mes su jumis bendravome ir kai buvote uždaryta laikino sulaikymo patalpoje. Ar neatsimenat, kad kaltinot mus, jog pavogėm žiedą ir kvepalus? Jūs grasinot, kad rytoj nedirbsime. Pasakysit, kad mes jus sumušėm. Kaltinot viskuo“, – į tokį klausimą atkirto pareigūnas.

Tas pats pareigūnas priduria, kad I.Žukaitė vedama į komisariatą bandė spirti ją sulaikiusiems policininkams, tačiau spyris, greičiausiai dėl girtumo, tikslo nepasiekė.

Prokurorė visų pareigūnų nuolat klausinėjo ir apie savo drabužius, kokie jie buvo: „Apsmukę, aptempti, o gal šlapi?“ Akivaizdu, kad šis klausimas kilo I.Žukaitei, nes vienas apsaugos darbuotojas paminėjo, kad rado ją ne tupinčią toje vietoje, kur pridarė balą, o sėdinčią pačioje baloje. Jau tada prokurorė jo paklausė, kaipgi, jei sėdėjo baloje, galėjo nesušlapti jos džinsai.

Tiesa, visi pareigūnai teigia neatkreipę dėmesio ar nepastebėję, ar prokurorės kelnės buvo šlapios.

Savo grasinimą, kad praneš, jog pareigūnai ją sumušė, I.Žukaitė taip pat bandė išpildyti. Anot pareigūnų, ji pati išsikvietė sau medikus, o jiems atvykus sakė, kad ją sumušė policininkai.

Pareigūnai dar pamini, kad nepaisant prokurorės elgesio, jie pasisiūlė parvežti ją iš komisariato namo, tačiau ši kategoriškai atsisakė pagalbos.

Kitame teismo posėdyje bus išklausomi prokurorę sulaikiusių pareigūnų ir ją radusios valytojos parodymai.

Generalinis prokuroras Evaldas Pašilis dėl I.Žukaitės elgesio yra nušalinęs ją nuo pareigų.

15min primena, kad dar 2012 m. tuometis generalinis prokuroras Darius Valys Vilniaus lošimo namuose konfliktą sukėlusiai prokurorei I.Žukaitei skyrė papeikimą. Tuomet pareigūnė netinkamai elgėsi Vilniaus lošimo namuose, vartojo prokuratūros darbuotojai nederamą leksiką, sukėlė konfliktą, kurį matė ir girdėjo lošimo namų darbuotojai ir lankytojai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius