Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Girtą vairavusį Lietuvos kariuomenės Ryšių skyriaus viršininką teisme išgelbėjo mama

Kauno apylinkės teismas neblaiviam automobilį vairavusiam Lietuvos kariuomenės Ryšių skyriaus viršininkui Vaidotui Baltrušiui uždraudė pusantrų metų vairuoti transporto priemones ir konfiskavo jo automobilį.
Reidas Kauno apskrityje
Asociatyvi iliustracija: reidas Kaune / Kauno apskrities VPK nuotr.

Bylos duomenimis, 44 metų V.Baltrušis prieš mažiau nei mėnesį Kaune, Brastos gatvėje, vairavo automobilį būdamas neblaivus. Jam nustatytas didesnis nei 1,5 promilės girtumas, kas nuo 2017 m. sausio 1 d. užtraukia baudžiamąją atsakomybę. Kariškiui buvo nustatytas 2,49 promilės girtumas.

V.Baltrušis nuo baudžiamosios atsakomybės buvo atleistas pagal laidavimą, nes įstatymas numato, kad jei asmuo pirmą kartą padarė nusikaltimą, kaltę pripažino, gailisi, iš dalies ar visiškai atlygino žalą, gali teismo prašyti taikyti šią įstatymo normą.

„Kaltinamasis padarė vieną nesunkų nusikaltimą, nusikalto pirmą kartą, visiškai pripažino savo kaltę ir nuoširdžiai gailėjosi, teigė padaręs išvadas dėl netinkamo elgesio“, – atleidimo nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą motyvus vardijo teisėja Larisa Tamulionienė.

Laiduoti už sūnų prašiusi V.Baltrušio motina teigė, kad judviejų santykiai yra geri, ji juo pasitiki ir daugiau, anot jos, sūnus neatsakingai nesielgs.

Teismas nustatė vienų metų laidavimo terminą, pažymima Kauno apylinkės teismo pirmininko padėjėjos ryšiams su žiniasklaida ir visuomene penktadienį paviešintame pranešime.

Kaltinamasis buvo įspėtas, kad jei jis per šį laikotarpį padarys naują baudžiamąjį nusižengimą ar neatsargų nusikaltimą, ar tyčinį nusikaltimą teismas gali panaikinti šį sprendimą ir patraukti jį baudžiamojon atsakomybėn.

Šį nuosprendį per 20 dienų galima skųsti Kauno apygardos teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius