-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Girtas ir beteisis jaunuolis Šiaulių rajone sukėlė avariją, nukentėjo trys žmonės

Trys žmonės buvo sužaloti naktį iš pirmadienio į antradienį per avariją, kurią Šiaulių rajone sukėlė girtas ir vairuotojo pažymėjimo neturintis jaunuolis.
Automobilis po avarijos
Automobilis po avarijos / S.G. nuotr.

Kaip informuoja Šiaulių apskrities VPK, naktį iš pirmadienio į antradienį apie 1.03 val. Šiaulių r., Žeimių kaime, neblaivus (0,56 prom.) ir teisės vairuoti neturintis S.G. (gim. 1994 m.), vairuodamas automobilį „Audi 80“, nepasirinko saugaus važiavimo greičio, nesuvaldė automobilio, nuvažiavo nuo kelio ir atsitrenkė į betoninę vandens pratakos atitvarą.

Įvykio metu nukentėjo kartu važiavę du girti keleiviai ir pats automobilio vairuotojas. Keleivis A.T. (gim. 1993 m.) dėl krūtinės ląstos sumušimo gydomas. Keleivis V.Š. (gim. 1991 m.) dėl dešiniojo šlaunikaulio išnirimo, galvos smegenų sukrėtimo irgi gydomas ligoninėje.

Ligoninėje gydomas ir automobilio vairuotojas. Jam nustatyta nosies ir galvos sumušimų, galvos smegenų sukrėtimas, dešinės čiurnos lūžis.

Įvykio aplinkybės tiriamos.

Papildyta: Automobilį vairavęs S.G. redakcijai nusprendė plačiau papasakoti įvykio aplinkybes. Pasak vaikino, automobilis priklauso per avariją nukentėjusio keleivio V.Š. broliui T.Š. Pastarąjį buvo sustabdžiusi policija ir automobilį uždarė į saugojimo aikštelę.

Po kelių dienų mašiną iš Linkuvos miestelio (Pakruojo r.) saugojimo aikštelės pasiėmė T.Š., V.Š., A.T. Ir S.G. Ta proga kompanija išgėrė alkoholio, o kai jau ruošėsi važiuoti namo į Naisių kaimą, V.Š. dar pasiūlė nuvykti į susitikimą su jo draugais. Automobilio bagažinėje dar buvo likę alaus.

Tariami draugai ir nepasirodė, broliai susipyko, o V.Š. savo draugui S.G. pasiūlė nuvairuoti automobilį per Žeimių gyvenvietę ir išsukus į pagrindinį kelią Šiaulių vėl atsikeisti vietomis.

„Nežinau, kas šovė man į galvą , bet apsikeičiau pozicijomis su V.Š. Iš galo persėdau į priekį, į vairuotojo vietą, nors iki tol sėdėjau gale. Netoli posūkio pradėjau stabdyti. Kadangi buvo greitis ir automobilis netvarkingas, dėl stabdžių mečiausi į griovį. Trumpam buvau praradęs sąmonę ir atsipeikėjau jau griovyje“, – redakcijai avarijos aplinkybes pasakojo S.G.

Vaikinai nusprendė išsikviesti policiją. Jie sustabdė pravažiuojantį automobilį ir paprašė iškviesti pareigūnus.

„Atvykus pareigūnams, neslėpdamas pasakiau, jog vairavau, kad esu išgėręs ir padavęs savo asmens dokumentą, nuėjau į policijos automobilį pasitikrinti girtumo“, – pasakoja S.G.

Automobiliu į griovį nuskridęs vaikinas tvirtina, kad jis anksčiau į policijos akiratį pakliuvęs nebuvo, keleiviai jam jokių pretenzijų nereiškia. Nepaisant to, jam gresia bauda nuo 4 tūkst. iki 5 tūkst. litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius