Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Girtas kateriu avariją Kauno mariose sukėlęs ir jachtą paskandinęs vyras nuteistas

Kaišiadorių rajono apylinkės teismas nuteisė G.P. ir skyrė jam 2636,20 eurų baudą už tai, kad 2016 m. vasarą, būdamas neblaivus ir vairuodamas katerį Kauno mariose plaukdamas 40-50 km/h greičiu taranavo ir atsitrenkė į V.K. vairuojamą burinę jachtą. Jam taip pat teks atlyginti 14 tūkst. eurų siekiančią turtinę ir neturtinę žalą.
Kauno mariose nuskendo jachta
Kauno mariose nuskendo jachta / 15min skaitytojo nuotr.

Ši avarija galėjo pasibaigti tragiškai, nes jachtoje buvo daugiau nei 10 žmonių, tačiau nei vienas iš jų medikų pagalbos neprireikė.

Po susidūrimo burinė jachta buvo nepataisomai sugadinta ir nuskendo, o jachtą vairavęs V.K. iškrito į vandenį ir patyrė įvairius kūno sužalojimus.

Viso teisminio nagrinėjimo metu kaltinamasis G.P. savo kaltės neneigė ir pripažino, kad nelaimė įvyko dėl to, kad jis įvykio metu buvo neblaivus.

Teismas konstatavo, kad vartodamas alkoholį laive, o vėliau imdamas jį vairuoti, kaltinamasis žinojo ir suprato, kad taip daryti negalima. Pagal savo asmenines savybes bei veikos padarymo aplinkybes (vairavo katerį būdamas neblaivus, nepasirinko saugaus greičio, nepraleido pirmumo teise turinčios praplaukti nukentėjusiojo jachtos) galėjo ir privalėjo numatyti galimus dėl to kilti padarinius (galimą susidūrimą su kitu laivu ar kitokią avariją Kauno mariose, to pasėkoje ir žmonių sužalojimą).

„Kaltinamojo elgesio įvykio metu, jis buvo abejingas bet kuriems iš galimų jam numatyti padarinių, dėl ko atsakomybė tokiu atveju jam kyla už faktiškai dėl jo pavojingos veikos atsiradusius padarinius (nukentėjusiojo nesunkų sveikatos sutrikdymą ir turto sugadinimą dėl neatsargumo)“, - rašoma teismo nuosprendyje.

Nors kaltinamasis teismo prašė jį atleisti nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą, tačiau teismas nenustatatęs visų įstatyme keliamų reikalavimų šiam institutui taikyti, pripažino G. P. kaltu, kad dėl neatsargumo sunaikino ar sugadino svetimą turtą ir padarė didelės turtinės žalos nukentėjusiam asmeniui, ir neatsargaus sveikatos sutrikdymo, be to priteisė nukentėjusiajam atlyginti 11009,49 Eur turtinę ir 3000 Eur neturtinę žalas.

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo gali būti skundžiamas Kauno apygardos teismui, informuoja Kaišiadorių rajono apylinkės teismas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius