Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Girtas marijampolietis su „Volvo“ taranavo ir ženklą, ir BMW X6

Priesaika galioja ir ne tarnybos metu, kartoja ir tuo didžiuojasi Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovai.
Apgadintas BMW visureigis
Apgadintas BMW visureigis / Marijampolės apskrities VPK nuotr.

Trečiadienį ne tarnybos metu Marijampolės policijos pareigūnas apie 12.55 val. sulaikė 45-erių marijampolietį, kurio vairavimo maniera priminė liūdnu humoru tapusius BMW „pasiskraidymus“ autobusų stotelėse Vilniuje. 

Marijampolėje gatvės nuo šaligatvio neatskyrė „Volvo“ automobilio vairuotojas. 

Mobilaus būrio vyriausiasis patrulis Povilas Stadalius vidurdienį Lietuvninkų g. pastebėjo, kad priekyje važiuojantis „Volvo“, sukdamas į P.Vaičaičio g., užvažiavo ant šaligatvio, nulenkė kelio ženklą, žymintį pėsčiųjų perėją, ir nudūmė. 

P.Stadalius įtarė, kad vairuotojas gali būti neblaivus, iš karto apie tai telefonu informavo policijos budėtojus ir savo automobiliu ėmė sekti „Volvo“, spėjusį nuvairuoti į Maironio gatvę, o iš ten nauju keliu pasukusį į Saulės g. 

Parduotuvės aikštelėje „Volvo“ apsisuko ir, sukdamas dešinėn į Žuvinto g., pataikė į priešpriešinę eismo juostą ir atsitrenkė į BMW X6, stovėjusį prie sankryžos. Kai ir dabar vairuotojas bandė šalintis iš įvykio vietos, pareigūnas P.Stadalius iššoko ir savo automobilio ir sulaikė bėglį. Netrukus atvyko ir policijos ekipažas, kuris įformino įvykį ir nustatė, kad vairuotojas neblaivus (1,69 prom. alkoholio).

Vyras pripažino kaltę ir gailėjosi, juolab, kad neteks ir darbo (dirba vairuotoju).

Vyras pripažino savo kaltę ir gailėjosi, juolab, kad dabar neteks ir darbo (dirba vairuotoju). 

Vyrui gresia atsakomybė ne tik už vairavimą išgėrus, bet ir už pasišalinimą iš eismo įvykio vietos bei sukėlus dar vieną avariją. Skaičiais ši grėsmė atrodo taip: bauda nuo 1158 iki 1448 eurų su teisės vairuoti motorinę transporto priemonę atėmimu nuo 3 iki 5 metų, arba administracinis areštas nuo 15 iki 30 parų su teisės vairuoti motorinę transporto priemonę atėmimu nuo 3 iki 5 metų.

Policija ragina gyventojus nebūti abejingus neblaiviems vairuotojams – neleisti jiems sėsti prie vairo arba informuoti apie tai telefonu 112. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius