Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Girtas prie vairo moterį pražudęs buvęs Rokiškio rajono gimnazijos direktorius A.Tymukas už grotų nesės

Panevėžio apylinkės teismo Rokiškio rūmuose paskelbtas nuosprendis buvusiam Rokiškio rajono Kamajų gimnazijos direktoriui Augučiui Tymukui. Vyras buvo kaltinamas tuo, jog girtas sukėlė avariją, pražudė moterį, sužalojo jos sūnų ir pasišalino iš įvykio vietos.
A.Tymuko teismas
A.Tymuko teismas / Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr.

Kalėjimo išvengė

Penktadienį nuosprendį šioje baudžiamojoje byloje paskelbęs teismas nusprendė Augutį Tymuką nubausti 4 metų ir 6 mėnesių laisvės atėmimo bausme, tačiau už grotų nuteistasis nesės. Bausmės vykdymas atidėtas trejiems metams.

Taip pat trejiems metams iš A.Tymuko atimtas vairuotojo pažymėjimas, konfiskuotas nusikaltimo įrankiu tapęs „Seat Alhambra“. A.Tymukas bausmės laikotarpiu be prižiūrinčios įstaigos negalės išvykti iš gyvenamosios vietos, turės registruotis policijoje.

Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./A.Tymuko teismas
Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./A.Tymuko teismas

Nors A.Tymukas prašė atleisti jį nuo baudžiamosios atsakomybės pagal jo žmonos laidavimą, tačiau teismas to padaryti nesutiko.

Teismo teigimu, A.Tymukas nėra linkęs daryti naujas nusikalstamas veikas, charakterizuojamas gerai, todėl bausmės tikslai gali būti pasiekti netaikant realaus laisvo atėmimo.

Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./A.Tymuko teismas
Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./A.Tymuko teismas

Kadangi dar ikiteisminio tyrimo metu A.Tymukas atsiprašė nukentėjusiųjų ir bendrai jiems atlygino maždaug 35 tūkstančius eurų žalą, teismas dabar iš jo priteisė nukentėjusiems kiek daugiau nei 5000 eurų.

Nors nuosprendis dar gali būti skundžiamas, tačiau nei A.Tymukas, nei nukentėjusieji kol kas šios galimybės nesvarsto.

Partrenkė ir nuvažiavo

Didelio atgarsio visuomenėje sulaukusi avarija įvyko pernai, lapkričio 27-osios vakarą Rokiškio rajone, netoli Maineivų kaimo. Tądien, jau sutemus, Suvainiškio link važiavo šio miestelio gyventoja Olga su sūnumi.

Netikėtai šeimos automobilis „Renault Espace“ sugedo, tad motina su sūnumi išlipo iš transporto priemonės.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Avarijos vietoje
Tomo Markelevičiaus nuotr./Avarijos vietoje

Tuo metu Rokiškio kryptimi po išgertuvių važiavo du įkaušę šio rajono mokyklų mokytojai.

Automobilį vairavo Kamajų gimnazijai iki įvykio vadovavęs Augutis Tymukas, o šalia jo sėdėjo dabar jau buvęs Jūžintų mokyklos direktorius Eimutis Mališauskas.

Tomo Markelevičiaus nuotr./A.Tymuko „Seat“
Tomo Markelevičiaus nuotr./A.Tymuko „Seat“

Girtų direktorių automobilis išvažiavo į priešpriešinio eismo juostą ir trenkėsi į stovintį „Renault“ bei prie jo buvusius du žmones. „Seat Alhambra“ pirmiausia parbloškė moterį, o netrukus kliudė jos sūnų.

45-ių metų moteris nuo patirtų sužalojimų žuvo vietoje, o smarkiai sužalotas jos 22-ų metų sūnus sugebėjo nušliaužti iki automobilio salono, pasiimti telefoną ir išsikviesti pagalbą.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Žuvusios moters „Renault“
Tomo Markelevičiaus nuotr./Žuvusios moters „Renault“

Partrenkęs žmones A.Tymukas įvykio vietoje net nesustojo, lyg niekur nieko parvežė kartu su juo važiavusį E.Mališauską namo į Rokiškį, o pats grįžo į už beveik 50 kilometrų nuo avarijos vietos esančius Kamajus ir užmigo automobilyje. Jį ten ir aptiko policija.

Pareigūnai apsilankė ir pas E.Mališauską. Abiem vyrams buvo nustatytas vienodas 1,87 prom. girtumas. Vėliau A.Tymuko kraujyje ekspertai rado dar šiek tiek didesnį girtumą – 1,93 promilės.

Keleivio vietoje sėdėjęs E.Mališauskas vėliau tikino, kad jis susidūrimo nejautė, nes miegojo ir atsibudo tik tuomet, kai A.Tymukas Rokiškyje sustojo prie jo namų.

Pasak E.Mališausko, tuomet A.Tymukas prasitarė, kad prieš tai kelyje kažką kliudė. Abu vyrai pastebėjo nulaužtą jų transporto priemonės „Seat Alhambra“ veidrodėlį.

VIDEO: Policija apie tragišką avariją padariusį A.Tymuką: jis neneigia, kad buvo išgėręs

Po tragiškos avarijos tiek A.Tymukas, tiek E.Mališauskas pateikė prašymus savivaldybei atleisti juos iš užimamų pareigų.

Po šios kraupios eismo nelaimės E.Mališauskas su žiniasklaida bendrauti nevengė, papasakojo savo įvykių versiją.

Tuo metu A.Tymukas atsitvėrė tylos siena ir nieko nekomentavo. Po sulaikymo tuomet atvežtas į Panevėžio apskrities VPK Kelių policijos tarnybos būstinę jis tesugebėjo pasakyti: „Mes nepabėgom“.

VIDEO: Moters pražudymu įtariamas pedagogas A.Tymukas tragiško įvykio aplinkybių paaiškinti nesiteikė

Medžioklės reikalus aptarė gerdami tekilą

E.Mališauskas po įvykio pasakojo, kad lemtingą vakarą, po 16-os valandos, ketino eiti į rajono savivaldybę, kai netoliese susitiko A.Tymuką.

E.Mališauskas savo planus apsilankyti savivaldybėje pakeitė ir kartu su A.Tymuku išvyko į Rokiškio rajone esantį Kavolių kaimą. Čia abu direktoriai apsilankė pas vietos ūkininką Mindaugą Skruodį.

Kaip teigė E.Mališauskas, ten vyrai trise išgėrė litrą tekilos. Pasak Jūžintų mokyklos direktoriaus, trijulę vienijo medžioklės reikalai. Visi trys sugėrovai laisvalaikį leisdavo su ginklu rankoje.

VIDEO: Moterį pražudžiusiame automobilyje važiavęs Jūžintų mokyklos direktorius: esu sužlugdytas
VIDEO: E.Mališauskas Rokiškio merui bėrė pasiteisinimus ir teigė norįs toliau dirbti direktoriumi

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius