Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Girtas prie vairo sėdęs buvęs Seimo narys neišsisuko: koją pakišo praeities nuodėmės

Tris kadencijas Seimo nario kėdę šildęs, o dabar „Raseinių vandenų“ direktoriaus pavaduotojo pareigas einantis Gintautas Mikolaitis neišsisuko nuo teistumo: Lietuvos Aukščiausiasis Teismas nusprendė, kad prie vairo girto sėdusio politiko atleisti nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą nėra pagrindo.
Gintautas Mikolaitis teisme
Gintautas Mikolaitis teisme / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Vilniaus apygardos teismas dar balandžio 18 dieną išnagrinėjo G.Mikolaičio bylą ir skyrė jam 3 tūkst. eurų baudą, 2 metams atėmė teisė vairuoti.

Iš buvusio parlamentaro dar nuspręsta išieškoti 4 tūkst. eurų siekiančią automobilio vertę.

Pats G.Mikolaitis prašė atleisti jį nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą, tai reikštų, kad byla būtų nutraukta, jis būtų laikomas neteistu.

„Nepaisant to, kad G.Mikolaitis atitinka visas formalias sąlygas, teismas nemano, kad jis yra tas asmuo, kuris ateityje nedarys naujų nusikalstamų veikų“, – tuomet BNS sakė teisėja Virginija Liudvinavičienė.

Kasaciniu skundu nuteistasis prašė panaikinti apeliacinės instancijos teismo nuosprendį bei atleisti jį nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą ir bylą jam nutraukti.

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas, išnagrinėjęs nuteistojo kasacinį skundą, jo argumentus pripažino nepagrįstais. Teisėjų kolegija sprendė, kad kasatoriui pagrįstai netaikytas atleidimas nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą, nes jis šiurkščiai pažeidė Kelių eismo taisykles, o informacija apie ankstesnius administracinius baustumus už Kelių eismo taisyklių pažeidimus neleidžia daryti išvados apie atsitiktinį veikos pobūdį.

Ne pirmas kartas

Buvęs Seimo narys prisidirba ne pirmą kartą. 2006 metais jis padarė avariją ir paspruko, o policijai pasidavė tik kitą dieną. Tąkart teisėsaugai nepavyko įrodyti, kad jis vairavo girtas. 2008 metais G.Mikolaitis girtas šlaistėsi po Seimą.

Šįkart jo problemos kilo dėl 2018 metų lapkričio 3 dieną padarytos avarijos. Policijos pareigūnai gavo pranešimą, kad sostinės Ozo gatvėje esančioje prekybos centro „Akropolis“ automobilių stovėjimo aikštelėje „Volvo“ automobilio vairuotojas galbūt apgadino kitą automobilį ir pasišalino iš įvykio vietos.

Netrukus policijos pareigūnai automobilį „Volvo“ pastebėjo toje pačioje Ozo gatvėje esančio sporto klubo „Impuls“ stovėjimo aikštelėje.

Prie automobilio vairo sėdėjo nuo alkoholio apsvaigęs vyras. Paaiškėjo, kad tai G.Mikolaitis. Jo kraujyje nustatyta 2,14 promilės alkoholio koncentracija.

„Buvome susitarę su kolega susitikti prie „Impuls“. Rytą jausdamas, kad buvau vartojęs tiek alkoholio, jog galiu važiuoti, sėdau į mašiną ir nuvažiavau iki ten. Išlipant privažiavo Kelių policijos ekipažas, sako, jūs važiuodamas atbulomis atsitrenkėte į kitą automobilį, – teisme anksčiau aiškino G.Mikolaitis. – Pareigūnai pasakė, kad nuo jūsų sklinda alkoholio kvapas. Sakau, kvapas gal ir sklinda. Prašė papūsti ir pats netekau žado, kiek aš įpūčiau.“

Įtariamas korupcija

Su Lietuvos socialdemokratų partija (LSDP) šių metų kovo mėnesį G.Mikolaitis buvo išrinktas į Raseinių rajono tarybą.

Tiesa, mandato jis netrukus atsisakė, kai po mėnesio jį sulaikė Specialiųjų tyrimų tarnybos pareigūnai.

Iš viso įtarimų korupcijos byloje sulaukė 5 asmenys, vienas jų - "Raseinių vandenų" buvęs direktorius Stanislovas Bartkus.

Pastarasis įtariamas kyšininkavimu ir svetimo turto iššvaistymu.

O G.Mikolaičiui šiuo metu pateikti įtarimai padėjus švaistyti svetimą turtą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius