Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Girtas prie vairo sėdęs TV3 programų direktorius pusmetį vaikščios pėsčiomis

Už vairavimą išgėrus Vilniaus teismas ketvirtadienį nubaudė TV3 programų direktorių Jurgį Jefremovą. Jam skirta 2 tūkstančių litų bauda ir pusmečiui atimtas vairuotojo pažymėjimas.
Jurgis Jefremovas
Jurgis Jefremovas / TV3 nuotr.

Kaip 15min.lt jau skelbė, 37 metų J.Jefremovas įkliuvo policijai lapkričio 28 dieną 17.07 val., kai sostinės Trinapolio gatvėje neblaivus vairavo mėlyną 2002-aisiais pagamintą automobilį „Chrysler Sebring“ nuleidžiamu stogu.

Netrukus po įvykio vairuotojui nustatytas 2,02 promilės alkoholio girtumas.

Trečiadienio rytą J.Jefremovas su advokatu dėl šio poelgio turėjo aiškintis Vilniaus 2-ajame apylinkės teisme.

„Kaltę pripažįstu. Galiuosi apskritai, kad išėjau iš namų, pasirodžiau toks neblaivus viešoje vietoje“, – jau pačioje posėdžio pradžioje teisėjui Jonui Ivanauskui pareiškė J.Jefremovas.

Jis teigė, kad tuo metu, kai atvyko policija, iš automobilio jis buvo jau išlipęs. J.Jefremovas minėjo, kad tą šeštadienį apie 16.30 val. išėjo iš namų ir sulaukė vieno kaimyno geranoriškos pastabos, jog jo mašina stovi netvarkingai: „Galas per daug išsikišęs ir trukdo eismui.“

Kaimynas žurnalistą paragino mašiną perstatyti. „Aš taip ir padariau. Faktiškai nuvažiavau apie 50 metrų. Į gatvę net nebuvau išvažiavęs, pavojaus niekam nesukėliau. Policijai atvykus, niekur nesislėpiau, nesipriešinau, sutikau tikrintis girtumą“, – pabrėžė J.Jefremovas.

Vyras pridūrė: „Prie vairo nebuvau sulaikytas, bet prieš tai vairavau.“

Vairuotojas prasitarė, kad jį įskundė kitas kaimynas, su kuriuo įsivėlė į konfliktą. Paklaustas, dėl ko kilo nesutarimų, žurnalistas gūžčiojo pečiais: „Pažiūrėjau gal ne taip, pasakiau gal kažką, ranka pamojavau...“

J.Jefremovo automobilį policija iš jo namo kiemo išgabeno į saugojimo aikštelę.

Vairuotojo interesams teisme atstovaujantis advokatas trečiadienį prašė atsižvelgti į visas bylos medžiagoje minimas aplinkybes bei skirti klientui kuo švelnesnę bausmę. „Prašyčiau vadovautis protingumo ir teisingumo kriterijais, nes mano ginamasis jokios žalos nepadarė, realios grėsmės niekam nesukėlė“, – kalbėjo teisinininkas ir prašė teismo skiriant nuobaudą atsižvelgti į tai, kad J.Jefremovas augina tris nepilnamečius vaikus.

Formaliai TV3 programų direktoriui grėsė nuo dviejų tūkstančių iki trijų tūkstančių litų bauda ir teisės vairuoti transporto priemones atėmimas nuo dvejų iki trejų metų. Tačiau atsižvelgdamas į visas bylos aplinkybes, teismas J.Jefremovui skyrė 2 tūkstančių litų baudą ir uždraudė vairuoti pusę metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius