Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Girtas Slavikų gyventojas pasiklydo ir prigulė laukuose, kol jo ieškojo pareigūnai

Pareigūnai išgelbėjo pradingusį neblaivų Šakių rajono gyventoją, kuris prarado orientaciją ir prigulė laukuose už 2 kilometrų nuo namų. Spaudžiant 7 laipsnių šalčiui pasieniečiai jo ieškojo termovizoriumi ir naktinio matymo prietaisu, praneša Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).
Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnai
Asociatyvi iliustracija / Valstybės sienos apsaugos tarnyba

Prieš pat vidurnaktį iš antradienio į trečiadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pagėgių rinktinės Šilgalių užkardos pasieniečiai iš Marijampolės policijos gavo prašymą padėti surasti dingusį 63-ejų Šakių rajono Slavikų kaimo gyventoją.

Pasieniečius policininkai informavo, kad į komisariatą paskambino dingusiojo žmona. Moteris pranešė, kad būdamas neblaivus jos vyras išėjo iš namų nežinoma kryptimi ir ilgai negrįžta. Moteris teigė, kad buvo susisiekusi su sutuoktiniu telefonu. Būdamas apsvaigęs nuo alkoholio šis kalbėjo, kad naktį visai nesiorientuoja, kur esantis, kad blaškosi nežinomoje vietovėje ir neranda kelio namo.

Policijos pareigūnai techninėmis priemonėmis nustatė apytikslę telefono, kuriuo kalbėjo pradingėlis, vietą. Į čia tarnybiniais visureigiais iškart nuskubėjo du Šilgalių užkardos pasieniečių ekipažai. Kartu policininkais netoli Slavikų kaimo buvo pradėta dingusio vyro paieška.

Tam pasieniečiai panaudojo priemones, kuriomis saugo sieną su Rusija: šilumą skleidžiančius objektus fiksuojantį termovizorių ir naktinio matymo prietaisą.

Po valandą trukusių paieškų bendromis pasieniečių ir policininkų pastangomis 63-ejų vyras aptiktas gulintis laukuose. Nuo šios vietos iki jo namų Slavikuose – apie 2 kilometrus. Žmogus dar nebuvo praradęs sąmonės. Buvo tik laiko klausimas, kiek vyras dar būtų gyvas – spaudė 7 laipsnių šaltis.

Pasieniečiai apžiūrėjo neblaivų Šakių rajono gyventoją – didelių nušalimų ant kūno dar nebūta, o ir jis pats atsisakė medikų pagalbos. Tuomet pradingėlį VSAT pareigūnai savo tarnybiniu visureigiu parvežė namo ir perdavė žmonai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius