Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Girtas vairavęs kaunietis išsisuko nuo teistumo, bet neteko automobilio

Kauno apygardos teismas ketvirtadienį nusprendė iš dalies tenkinti prokurorų skundą ir konfiskuoti automobilį iš kauniečio Artūro Kuršentaičio, kuris buvo vienas pirmųjų vairuotojų, turėjusių baudžiamąja tvarka atsakyti už vairavimą neblaiviam.
A.Kuršentaičio teismas
A.Kuršentaičio teismas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Nuosprendis pakeistas: konfiskuotas priklausantis turtas – automobilis“, – BNS sakė teismo atstovė spaudai Gintarė Veželytė.

Kauno apylinkės teismas šių metų sausio 12 dieną nusprendė atleisti vaikiną nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą ir taikyti jam baudžiamojo poveikio priemonę – dvejiems metams atimti teisę vairuoti.

Prokuroras konfiskuoti automobilį prašė jau pirmosios instancijos teismo, tačiau teisėjas tada nusprendė, kad tai neadekvati priemonė. Kaip po sprendimo komentavo teisėjas, tuo metu dar nebuvo iki galo susiformavusi praktika, ar tokiose bylose turėtų būti konfiskuojamas automobilis.

Prokuratūros skunde apygardos teismo taip pat buvo prašoma panaikinti sprendimą atleisti A.Kuršentaitį nuo bausmės ir skirti jam baudą, tačiau šią nuosprendžio dalį apeliacinės instancijos teismas paliko nepakeistą.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Kauno apylinkės teisme
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Kauno apylinkės teisme

Bylos duomenimis, A.Kuršentaitis sausio 1 dieną apie 6.50 val. Kaune, važiuodamas Žemaičių plentu nuo Baltų prospekto link Baltijos gatvės, automobiliu „Volkswagen Passat“ nuvažiavo nuo kelio važiuojamosios dalies ir kliudė apšvietimo stulpą.

Vyro kraujyje rasta 1,97 promilės alkoholio.

Nuo sausio 1 dienos įsigaliojus naujajam Administracinių teisės pažeidimų kodeksui, dalis jame iki šiol buvusių pažeidimų perkelti į Baudžiamąjį kodeksą ir už juos taikoma baudžiamoji atsakomybė. Vienas iš tokių pažeidimų – vairavimas neblaiviam su daugiau kaip 1,5 promilės alkoholio girtumu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius