-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Girtas vairavęs Linkaučių gyventojas už grotų gali būti pasiųstas daugiau nei penkeriems metams

Panevėžio apylinkės teisme pirmadienį buvo sakomos baigiamosios kalbos baudžiamojoje byloje, kurioje teisiamas pirmąją šių metų dieną įkliuvęs girtas vairuotojas. Panevėžio rajono gyventojui tuomet nustatytas didesnis nei dviejų promilių girtumas, kuris, remiantis nauju įstatymu, užtraukia baudžiamąją atsakomybę.
Edvinas Zalumskis
Edvinas Zalumskis / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Šioje byloje kaltinamuoju tapo Linkaučiuose gyvenantis aštuoniolikmetis Edvinas Zalumskis. Jį Panevėžio policijos pareigūnai sulaikė pirmąją šių metų dieną.

Paaiškėjo, kad draugo tėvui priklausantį automobilį „Seat Altea“ pažeidėjas vairavo girtas ir neturėdamas tam teisės. Maža to, vaikinas užsitraukė baudžiamąją atsakomybę, kadangi alkoholio matuokliu jam buvo nustatytas 2,25 promilės girtumas, o kraujyje – 2,01.

Pirmadienį sakydamas baigiamąją kalbą jaunuolis teigė, kad jo veiksmai tądien buvo spontaniški, neapgalvoti, tačiau vairuodamas išgėręs jis nieko nesužalojo. Pažeidėjas teigė, jog dėl savo poelgio gailisi ir prašė teismo skirti švelniausią įmanomą bausmę.

Mes prašėme laisvės atėmimo šešiems mėnesiams, bendrinant tai su neatlikta penkerių metų bausme.

Tačiau dangų virš pažeidėjo galvos temdo jo praeitis. Iki pilnametystės Edvinas Zalumskis buvo ne kartą teistas, o šiuo metu galioja jam skirta 5 metų laisvės atėmimo bausmė, kurios vykdymą teismas 2016-aisiais atidėjo 2 metams ir 10 mėnesių.

Dėl šios priežasties naują baudžiamąją bylą užsitraukęs vaikinas ir rizikuoja sėsti už grotų. Būtent to teismo ir prašo kaltinimą palaikantis prokuroras.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Gražvydas Kazlauskas
Tomo Markelevičiaus nuotr./Gražvydas Kazlauskas

„Jis vairavo neblaivus automobilį ir buvo sulaikytas. Tai nebuvo eismo įvykis. E.Zalumskis prisipažįsta, gailisi dėl įvykio. Mes prašėme laisvės atėmimo šešiems mėnesiams, bendrinant tai su neatlikta penkerių metų bausme.

Iš viso asmuo 12 kartų teistas, dauguma atvejų už vagystes. Mes išsakėme savo poziciją ir manome, kad reikalinga būtent tokios rūšies bausmė. Teismas spręs“, – sakė prokuroras Gražvydas Kazlauskas.

Teismas taip pat turės nuspręsti ir dėl pažeidimo padarymo priemone tapusio automobilio „Seat Altea“. Transporto priemonė gali būti konfiskuota.

Nuosprendis Edvinui Zalumskiui bus paskelbtas po dviejų savaičių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius