-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Girtas vairavęs pasieniečių kinologas Vilkaviškio r. bandė papirkti policininkus

Savaitgalį Vištytyje nuosavą automobilį vairavęs neblaivus pasienietis įkliuvo policijai ir pabandė išsipirkti 1,14 prom. girtumą kyšiu. Savo ruožtu VSAT pirmadienį papildomai informuoja, kad neblaivus vairavęs ir kyšį siūlęs pasienietis jau buvo išmestas iš tarnybos.
Reido akimirka
Asociatyvi iliustracija / Marijampolės apskrities VPK nuotr.

Vasario 12 d. apie 5 val. Vilkaviškio r. Vištyčio mstl., Taikos g., ne tarnybos metu neuniformuotas Valstybės sienos apsaugos tarnybos prie VRM Pagėgių rinktinės jaunesnysis specialistas-kinologas (g. 1989 m.), siekdamas išvengti administracinės atsakomybės už KET pažeidimą (nuosavą automobilį vairavo neblaivus, 1,14 prom. alkoholio), Marijampolės apskr. VPK Vilkaviškio r. PK pareigūnams davė 50 eurų kyšį. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 227 str. 2 d., praneša Policijos departamentas.

Prie vairo neblaivus įkliuvęs ir policininkus papirkti bandęs pasienietis kinologas bus atleistas iš tarnybos. Šis pareigūnas po vieno incidento, kai irgi „pasižymėjo“ neblaivus, jau buvo išmestas iš darbo, tačiau per teismą į jį sugrįžo, praneša VSAT.

Policija informavo, kad sekmadienį paryčiais Vilkaviškio rajono Vištyčio miestelyje buvo sustabdytas automobilis „Audi A4“. Jį vairavo 27-erių Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pagėgių rinktinės Vištyčio užkardoje tarnaujantis kinologas M. M.

Pareigūnas buvo neuniformuotas, ne tarnybos metu.

Vilkaviškio policijos pareigūnai jam nustatė 1,14 prom. girtumą. Tada siekdamas išvengti administracinės atsakomybės pasienietis policininkams pasiūlė 50 eurų kyšį. Dėl to pradėtas ikiteisminis tyrimas.

VSAT pareigūno darbovietėje, t. y. Pagėgių rinktinėje, pradėtas tarnybinis patikrinimas. Rinktinės vadovų teigimu, šis pasienietis artimiausiu metu turėtų būti atleistas iš tarnybos.

M. M. darbą pasienyje jau buvo kartą praradęs. 2015 m. birželį jis buvo atleistas už pareigūno vardo pažeminimą. Būdamas neblaivus vyras Vištytyje išspyrė kito asmens automobilio žibintą. Tiesa, tuomet pasienietis su nukentėjusiuoju susitaikė, atlygino nuostolius, todėl byla kinologui buvo nutraukta. Iš darbo VSAT atleistas pasienietis kreipėsi į Kauno apygardos administracinį teismą. 2015 m. spalį teismas patenkino jo skundą ir atleidimą iš VSAT pripažino neteisėtu. Pasienietis buvo grąžintas į pareigas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius