Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Neblaivus vairavęs viešųjų ryšių ekspertas teisme elgėsi kaip vaikų darželyje (video)

Vilniečio vairuotojo Kristino Taukačiko elgesys proceso metu stebino patyrusią teisėją, o po posėdžio pažeidėjas akivaizdžiai pademonstravo, kad Kelių eismo taisyklės nėra jo mėgstamiausia knygelė. Rezultatas: tūkstantinė bauda ir metams atimtas vairuotojo pažymėjimas.
Kelių eismo taisyklių nesureikšminantis vilnietis K.Taukačikas.
Kelių eismo taisyklių nesureikšminantis vilnietis K.Taukačikas. / 15min.lt filmuotos medžiagos stop kadras

Teismo posėdyje žinomo viešųjų ryšių specialisto 36 metų K.Taukačiko bylą nagrinėjusi teisėja 56 metų Aldona Tumelionytė galėjo pasijusti lyg vaikų darželio auklėtoja. Elementarią bylą buvo galima išnarplioti vienu ypu, tačiau teko surengti net tris klampius posėdžius.

Nors antrasis posėdis buvo paskirtas 8.30 val., atsakomybėn traukiamas asmuo vėlavo apie 15 minučių, o teisėjai teko blaškytis po teismo koridorių ir klausinėti pašalinių žmonių, ar niekas nematė jos „kliento“.

K.Taukačikui atvykus, teisėja paprašė jo užeiti į kabinetą, tačiau vilnietis išsitraukė mobilųjį ir ėmė skambinti. Jis piktinosi, kad viešame jo bylos nagrinėjime dalyvauja žurnalistas. Aplinkybė, kad griežtumu garsėjanti teisėja A.Tumelionytei jau pradėjo posėdį, K.Taukačiko nesudrausmino: jis komentavo pašalinius reikalus ir trukdė teismui dirbti.

Teisėja dar sykį paragino K.Taukačiką surimtėti ir pasiūlė susipažinti su dingusiu, bet teismo išreikalautu dokumentu apie kraujo tyrimo rezultatus.

Kaip jau pasakojo 15min.lt, dar praėjusių metų gruodžio 3 dieną žinomas viešųjų ryšių specialistas K.Taukačikas įkliuvo policijai sostinės V.Šopeno gatvėje – alkoholio matuoklis parodė 0,9 promilės alkoholio. Nagrinėjant šią administracinio teisės pažeidimo bylą teisme kilo įtarimų, kad policija sąmoningai ar nesąmoningai pradangino Vilniaus priklausomybės ligų centro medikų pažymą, galinčią išgelbėti vairuotoją.

„Ar čia apie jus rašoma?“, – klausė pažymą padavusi teisėja.

„Apie mane“, – patvirtino K.Taukačikas.

„Ir kas rašoma?“ – toliau kamantinėjo teisėja.

„Neblaivus. Lengvas girtumo laipsnis“, – pacitavo K.Taukačikas, kurio kraujyje medikai rado 0,59 promilės alkoholio.

„Su išvada dėl girtumo sutinkate, neprieštaraujate?“, – teiravosi A.Tumelionytė. Pažeidėjas nuolankiai sutiko.

Cirkas dėl draudimo poliso

K.Taukačikas teisme baudžiamas ne tik už vairavimą išgėrus – pareigūnams jis nepateikė ir savojo automobilio Subaru Forester civilinės atsakomybės draudimo.

Šio dokumento K.Taukačikas sugebėjo neatnešti ir į pirmąjį teismo posėdį, tačiau tąsyk teisėja to nedramatizavo, mat bylą vis tiek teko atidėti. Vis dėlto teisėja smalsavo, ar vairuotojas turi draudimą mašinoje. K.Taukačikas atsakė negalintis jo atnešti, mat draudimo dokumentai liko darbe. Teisėja juokais siūlė šių eilučių autoriui palaukti už kampo ir užfiksuoti, kaip vilnietis važinėja be draudimo.

15min.lt/K.Taukačiko Subaru ir jo vairavimo stilius
15min.lt/K.Taukačikas

Į antrąjį posėdį atvykęs K.Taukačikas teisėjos pastabų, regis, neįsidėmėjo. Vietoj draudimo dokumentų jis padavė A.Tumelionytei atšviestą lapą, kuriame nurodyta, jog Subaru apdraustas nuo 2009-ųjų liepos iki 2010-ųjų liepos.

„Aš jums tokių lapų kiek nori galiu prišviesti!“, – pyktelėjo teisėja, pareikalavusi draudimo poliso originalo.

„Ne kiek nori...“, – bandė teisintis vairuotojas.

„Policininkui nerodot, teisėjai nerodot“, – nedrausmingą eismo dalyvį auklėjo A.Tumelionytė.

Teisėjai pasitikslinus, ar originalas yra mašinoje, Kristinas tai patvirtino, tačiau A.Tumelionytei paprašius nubėgti ir atnešti, vilnietis prisipažino apsimelavęs: dokumentas kaip buvo, taip ir liko darbe.

„Paprašiau sekretorės atšviesti ir atvežiau kopiją. Galiu paprašyti, kad sekretorė atsiųstų faksu, su štampu“, – išeitį iš padėties bandė siūlyti firmos „Bosanova“ direktorius K.Taukačikas.

15min.lt/K.Taukačiko Subaru ir jo vairavimo stilius
Taukačiko „Subaru“ ir jo vairavimo stilius

„Faksu atsiųs tokį pat š!..“, – teisėja A.Tumelionytė bandė vilniečiui išaiškinti, jog į bylą negali būti segami neaiškios kilmės dokumentai.

Posėdžio šeimininkė nutarė patikrinti elementarias K.Taukačiko, kaip vairuotojo, žinias: „Ką reikalauja Kelių eismo taisyklės – kur draudimo polisas turi gulėti?!“

„Gal automobilyje... Ne gal – automobilyje“, – pasitaisė K.Taukačikas.

„Kaip su mažu vaiku reikia...“, – atsiduso teisėja A.Tumelionytė, buvusi priversta dar sykį atidėti teismo posėdį.

Sausio 21 dieną vartydama darbo kalendorių A.Tumelionytė pastebėjo, kad visi posėdžiai artimiausiomis savaitėmis suplanuoti, todėl skirti kažkokį naują laiką K.Taukačikui praktiškai neįmanoma. „Ar teisėja per daug laiko turi? Ar pats esi per daug įdomus?“ – A.Tumelionytė vairuotojui priekaištavo dėl taip apmaudžiai vilkinamo teismo proceso ir vis dėlto paskyrė naują pasimatymą sausio 28 dienai.

Kaip Kristinui sekasi vairuoti?

Tuo tarpu po sausio 21 dienos posėdžio 15min.lt žurnalistas nutarė pasinaudoti teisėjos patarimu ir bent teismo aikštelėje pažiūrėti, kaip K.Taukačikui seksis vairuoti neturint draudimo. Beje, už lengvą girtumą šiam vairuotojui grėsė bauda nuo 1000 iki 1500 litų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo metų iki 1,5 metų.

15min.lt/K.Taukačiko Subaru ir jo vairavimo stilius
K.Taukačiko „Subaru“ ir jo vairavimo stilius

Juodasis K.Taukačiko Subaru, pagamintas 2007 metais, stovėjo leistinoje vietoje, tačiau mašinų eilėje išsiskyrė tuo, kaip atsainiai buvo paliktas. Į teismą vėlavęs vairuotojas ratus paliko šiek tiek skersai, apsunkindamas priėjimą ir išvažiavimą tiek kairėje stovėjusio Volvo šeimininkui, tiek sau pačiam.

Prie vairo sėdęs K.Taukačikas pamiršo prisisegti saugos diržą, bet sparčiai paleido variklį. Elektra valdomam kairės pusės veidrodėliui pradėjus „kvailioti“, vairuotojas nuleido langą ir sureguliavo jį ranka.

K.Taukačikas pasirinko nevykusį manevrą, todėl išvažiuodamas iš stovėjimo vietos užtruko. Pavažiavęs vos kelis metrus Subaru sustojo, užkirsdamas kelią iš paskos judėjusiam automobiliui. Pastarojo vairuotojas nervinosi, signalizavo. Optimistinis spėjimas: gal K.Taukačikas stabtelėjo prisisegti diržo? 

Taip tvirtina ir pats filmuotą medžiagą peržiūrėjęs vairuotojas: „Automobilyje cypia labai nemalonus signalas, jei neprisisegu. Galima pastebėti, kaip sustoju jo prisisegti“, – teigia K.Taukačikas.

Tačiau kai Subaru išsuko iš teismo aikštelės į gatvę be posūkio, viltys apie K.Taukačiko drausmingumą kelyje vėl išsisklaidė.

15min.lt/K.Taukačiko Subaru ir jo vairavimo stilius
K.Taukačiko „Subaru“ ir jo vairavimo stilius

Panoro uždaro posėdžio

Vos prasidėjus posėdžiui (sausio 28-ąją), pažeidėjas kreipėsi į teisėją: „O galima paprašyti uždaro proceso?“

„Prašyti – tai ne vogti“, – nusišypsojo patyrusi teisėja, leidusi suprasti, jog norėti leidžiama daug ko, bet teismas atsižvelgia tik į motyvuotus prašymus.

A.Tumelionytė pasiūlė galutinai išsiaiškinti dėl draudimo poliso. K.Taukačikas ištiesė jo paties atspausdintus lapus su darbovietės antspaudais. „Tiesiog atsispausdini internetu ir jis būna galiojantis“, – paaiškino vairuotojas.

„Vieną kartą turi namuose, kitą kartą turi darbe, o dabar pasirodo, kad normalaus originalo mes visai neturime“, – nuo bereikalingo techninio darbo pavargo teisėja.

Ji dar paklausė: „Bet policininkams ir tokio neturėjot, neparodėt?“

15min.lt/K.Taukačiko Subaru ir jo vairavimo stilius
K.Taukačiko „Subaru“ ir jo vairavimo stilius

K.Taukačikas neprieštaravo.

Metus pasivaikščios pėsčias

Baigdama bylą teisėja pasiteiravo, ar vairuotojas dar turi ką pasakyti teismui. „Dėl girtumo viskas aišku?“ – esminį šios bylos momentą priminė A.Tumelionytė.

„Gailiuosi, ir viskas aišku“, – apibendrino K.Taukačikas.

Priimdama nutarimą, teisėja atsižvelgė į tai, kad K.Taukačikas nėra piktybiškas KET pažeidėjas. „Anksčiau dažnai pakliūdavau už greitį, bet paskui bausmė pasiekė savo tikslą ir daugiau nebepakliūnu. Pernai buvau tik kartą baustas už tai, kad ne vietoje pastačiau automobilį“, – apie save raportavo vairuotojas.

A.Tumelionytė paprašė lukterėti už durų, o po 15 minučių paskelbė verdiktą: už vairavimą neblaiviam skiriama 1000 litų bauda ir metams atimamas vairuotojo pažymėjimas. Už pareigūnams nepateiktą draudimo dokumentą – 20 litų bauda. Bausmes subendrinus, K.Taukačikui palikta bendra tūkstančio litų bauda. Vairuotojas leido suprasti, kad nutarimo neskųs – pasitikslino, kur jam reikės atnešti banko kvitą, kai sumokės baudą.

15min.lt nepiktybiškam KET pažeidėjui K.Taukačikui primena, jog po pusės metų jis įgis teisę kreiptis į teismą ir motyvuotai prašyti anksčiau laiko grąžinti prarastą vairuotojo pažymėjimą.

VIDEO: K.Taukačiko automobilio statymo ir vairavimo stilius

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius