Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Girtas vairuotojas konfiskuotą „Opelį“ išpardavė dalimis, o sugyventinei pakišo kiaulę

Šakių gyventojui Temidės pergudrauti nepavyko – sveikos transporto priemonės neišsaugojusiai kelių erelio sugyventinei teismas skyrė 3 000 eurų baudą.
Reidas
Asociatyvi iliustracija / Vilniaus apskrities VPK nuotr.

Šakiuose gyvenantis „drąsus“ pilietis (gim. 1981 m.) vis bando likimą ir pareigūnų kantrybę: tik apgirsta – ir prie vairo.

Už tai (dėl vairavimo esant neblaiviam) 2016-09-13 jam buvo atimta teisė vairuoti dviem metams. Tačiau šiemet vasario 24 dienos rytą, apie 8 val., jis vėl buvo sustabdytas neblaivus vairuojantis „Opel Astra-G-Caravan“ (alkotesteriu nustatytas daugiau kaip 1,50 prom. girtumas).

Netrukus kraujo mėginys alkoholio kiekiui jame nustatyti paimtas ir gydymo įstaigoje Tuomet rasta „tik“ 1,46 promilės (lengvas girtumo laipsnis), todėl ikiteisminis tyrimas dėl girtumo nutrauktas ir pradėta administracinio nusižengimo teisena dėl transporto priemonės vairavimo neblaiviam ir neturint tam teisės.

Automobilis „Opel Astra“, kurį ir vairavo neblaivus vyras, buvo registruotas jo sugyventinės (g. 1980 m.) vardu, todėl kovo 31 d. jai ir buvo grąžintas.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Asociatyvi iliustracija
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Asociatyvi iliustracija

Automobilio savininkė buvo pasirašytinai supažindinta, jog privalo jį saugoti, neparduoti ir kitaip neperleisti kitiems asmenims, kol bus priimtas sprendimas administracinėje byloje.

Netrukus jai buvo nurodyta, kad dėl sugyventinio padaryto administracinio nusižengimo (vairavimo esant neblaiviam ir neturint tam teisės) minėtas automobilis yra konfiskuojamas.

Apie tai sužinojęs vyras „Opelį“ išardė ir dalimis pardavė. Tuo tarpu automobilio savininkė apie ardomą automobilį policijos ar mokesčių inspekcijos neinformavo. Liepos 18 d., kai automobilio konfiskuoti atvyko mokesčių inspekcijos pareigūnai, paaiškėjo, kad transporto priemonės nebėra. Apie tai informuota policija.

Štai čia Temidė rūsčiai pažvelgė dabar jau į „Opel“ savininkę – už tai, kad nevykdė Administracinių nusižengimų kodekse numatyto reikalavimo (užtikrinti, kad transporto priemonė nebūtų perleista kitiems asmenims iki nutarimo apskundimo termino pabaigos, o įsiteisėjus nutarimui konfiskuoti transporto priemonę – iki nutarimo vykdymo).

Kitaip tariant, „už gerą širdelę“ (nes leido sugyventiniui automobilį iškomplektuoti) Šakių r. apylinkės teismo nutarimu moteriai skirta 3 000 eurų bauda, pasakojama Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos grupės atstovų penktadienį paviešintame pranešime.

Tai yra maždaug dvigubai daugiau, nei 2003-iųjų metų laidos „Opelio“ rinkos kaina.

Policija primena, jog vadovaujantis LR administracinių nusižengimų kodekso 431 str. transporto priemonės savininkui (valdytojui) dėl nustatytų reikalavimų nevykdymo gresia administracinė atsakomybė:

1. Transporto priemonės savininkui (valdytojui) Lietuvos Respublikos saugaus eismo automobilių keliais įstatyme nustatytų reikalavimų nevykdymas užtraukia baudą nuo vieno šimto penkiasdešimt iki trijų šimtų eurų.

2. Šio straipsnio 1 dalyje numatytas administracinis nusižengimas, padarytas pakartotinai, užtraukia baudą nuo keturių šimtų keturiasdešimt iki šešių šimtų eurų.

3. Transporto priemonės savininkui (valdytojui) šio kodekso 603 straipsnyje nustatyto reikalavimo užtikrinti, kad transporto priemonė būtų Lietuvos Respublikos teritorijoje ir nebūtų parduota ar kitaip perleista kitiems asmenims, nevykdymas užtraukia baudą asmenims nuo trijų tūkstančių iki keturių tūkstančių trijų šimtų eurų ir įmonių, įstaigų, organizacijų ar jų filialų vadovams – nuo keturių tūkstančių dviejų šimtų iki šešių tūkstančių eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius