-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Girtų jaunuolių linksmybės Radviliškio rajone: vogtus automobilius skraidino į griovius

Kai gegužės 26-osios rytą į Šiaulių apskrities policiją kreipėsi Radviliškyje, Maironio g., gyvenantis vyras, po nakties gyvenamojo namo kieme neberadęs savo automobilio „Toyota Land Cruiser“, Radviliškio rajono policijos komisariato pareigūnai įtarė, kas jį galėjo pavogti, nes vagystės bruožas buvo labai pažįstamas.
Pavogtas automobilis
Pavogtas automobilis / Šiaulių apskr. VPK nuotr.

Pavogtasis automobilis nakčiai buvo paliktas neužrakintas. Jame buvo palikti ir atsarginiai užvedimo rakteliai, automobilio dokumentai, bei piniginė su banko kortelėmis.

Pradėjus minėto automobilio vagystės tyrimą, buvo sulaukta pranešimo iš Radviliškio r., Mažulių k. Čia gyvenanti moteris pranešė apie pasikėsinimą pavogti jos automobilį „Opel Astra“, kuris naktį buvo paliktas taip pat neužrakintas.

Radviliškio rajono policijos komisariato pareigūnai net neabejojo, kad tai bus tų pačių jaunuolių, kurie vasario mėnesį buvo sulaikyti po neužrakintų automobilių vagysčių.

Tąkart trys vaikinai iš pradžių gėrė degtinę su alumi, o gerokai įkaušę ir sulaukę tamsos išmynė dviračiais į kaimą siautėti, niokoti gyventojų turtą, o galiausiai nuvarė neužrakintą automobilį.

Šiaulių apskr. VPK nuotr./Įvykio vietoje
Šiaulių apskr. VPK nuotr./Įvykio vietoje

Tad kai Radviliškio rajono policijos komisariato pareigūnai sužinojo apie gegužės 26-osios neužrakintų automobilių vagystes, tiesiai nuvažiavo į Linkaičius pas 17-metį į namus.

Vaikinas prisipažino, kad naktį dalyvavo neužrakintų automobilių paieškoje ir jų vagystėje. Tik šįkart dviese, su 18-mečiu savo draugu. Po kelių valandų policijos pareigūnai sulaikė ir pastarąjį.

Jų naktinio žygio pradžia buvo lygiai tokia pat kaip ir vasarį. Iš pradžių medžių paunksmėje buvo maukiamas alus, po to kilo noras pasivažinėti automobiliu, tad dviračiais išvažiavo ieškoti, kurį automobilį be problemų galima būtų pasisavinti.

Radviliškyje suradę nerakintą „Toyota Land Cruiser“, dviračius įkėlė į jį ir pataukė į gastroles. Prie vairo vėl sėdo teisės vairuoti dar neįgijęs 17-metis. Pabuvoję Šeduvoje, Raudondvaryje, jie sustojo Mažulių k. esančiame griovyje. Vairavimo įgūdžių neturintis nepilnametis nesuvaldė automobilio ir įklimpo griovyje.

Ir vėl vaikinus išgelbėjo jų dviračiai, kuriuos jie vežėsi pavogtuoju „Toyota Land Cruiser“. Palikę automobilį ir dviračiais pavažiavę iki artimiausios Mažulių k. esančios sodybos bei kieme radę neužrakintą „Opel Astra“, pabandė jį užvesti, tačiau nepavykus to padaryti, jie paliko iš kiemo išstumtą automobilį likimo valiai, sėdo ant dviračių ir parmynė namo į Linkaičius.

Šįkart vėl pradėti du ikiteisminiai tyrimai dėl vagysčių. Teismas priėmė sprendimą jaunuolius izoliuoti nuo visuomenės. Nepilnametis suimtas dviem, jo draugas - trims mėnesiams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius