-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Girtų vairuotojų paieška netoli Vilniaus: per tris valandas patikrinta beveik tūkstantis vairuotojų, sulaikyti trys neblaivūs vyrai, vienas neturėjo vairuotojo pažymėjimo

Vilniaus policija ketvirtadienio pavakare surengė akciją, per kurią buvo tikrinamas visų be išimties vairuotojų blaivumas. Per tris valandas pareigūnams įkliuvo trys girti vairuotojai ir vienas be vairuotojo pažymėjimo.
Sigitas Metelica
Sigitas Metelica / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Vilniaus policija dar dieną pranešė, kad pavakare bus atliekama policinė priemonė „Alkoholio patikros koridorius“. Akcijos vieta nebuvo iš anksto skelbiama.

Policija taip pat informavo, kad priemonės tikslas – nustatyti neblaivius vairuotojus. Policija planavo tikrinti kiekvieną vairuotojas, nepriklausomai nuo to, kokią transporto priemonę vairuoja – dviratį, motociklą, automobilį, traktorių, vežimą ir pan.

Prieš pat 15 val. gausios policijos pajėgos pasirodė netoli Vilniaus esančiame Čekoniškių miestelyje. Prie šią vietą namo iš Vilniaus važiuoja gana daug žmonių.

Kaip vėliau 15min.lt žurnalistui sakė Vilniaus apskrities VPK viršininko pavaduotojas Sigitas Mecelica, per tris valandas 18 pareigūnų patikrino apie 800 vairuotojų. Sulaikyti trys neblaivūs vairuotojai, dar du vairuotojai buvo išgėrę, tačiau alkoholio koncentracija jų organizme neviršijo leistinos normos. Vienas iš šių dviejų vairuotojų neturėjo teisės vairuoti automobilio.

„Mes tikrinome tik girtumą. Bet kai vienas vairuotojas sukėlė įtarimą, buvo paprašyta pateikti vairuotojo pažymėjimą. Paaiškėjo, kad jis neturi teisės vairuoti“, – sakė S.Mecelica.

Visi trys neblaivūs vairuotojai važiavo nuo Vilniaus.

Vienas išgėręs vairuotojas bandė išvengti policijos patikros. Pasukęs iš kelio, jis išlipo iš automobilio ir bandė pasišalinti kuo toliau. Tačiau policijos pareigūnas jį pavijo. Vairuotojui nustatyas 1,72 prom. girtumas.

Vienam sulaikytam nustatytas sunkus girtumas. Neblaivus prie vairo jis sulaikytas jau antrą kartą, tad jo laukia griežta sankcija.

Vilniaus policijos viršininko pavaduotojas sako, kad patikrinti buvo ir keli dviratininkai bei motociklų vairuotojai, jie buvo blaivūs.

„Žmonės buvo labai geranoriškai nusiteikę. Konfliktinių situacijų nebuvo. Oras geras, visų nuotaika gera, visi supranta, ką mes darom“, – sakė S.Mecelica.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius