-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Greičio matuoklio užfiksuotas savaitės rekordas Kauno apskrityje – 199 km/val. skriejęs automobilis

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai, siekdami užtikrinti saugumą kelyje, praėjusią savaitę toliau tikrino, kaip laikomasi Kelių eismo taisyklių. Per savaitę Kelių patrulių kuopos pareigūnai mobiliaisiais greičio matavimo prietaisais užfiksavo 840 greičio viršijimo atvejų. Didžiausias savaitės lakstūnas su automobiliu skriejo net 199 km/val. greičiu.
Kauno apskrities policijos reidas
Kauno apskrities policijos reidas / Kauno apskrities policijos nuotr.

Vasario 25 dieną apie 22.20 valandą Kauno rajone, kelyje Kaunas–Marijampolė–Suvalkai, mobilusis greičio matuoklis užfiksavo savaitės rekordą – gerokai greitį viršijusį automobilį, kuris vietoje nustatytų 90 km/val., važiavo 199 km/val. greičiu. Vairuotojui automatiniu būdu suformuotas ir išsiųstas protokolas su administraciniu nurodymu.

Už greičio viršijimą daugiau kaip 50 km/val. (pagal Administracinių nusižengimų kodekso (ANK) 416 str. 6-7 d.) vairuotojui gresia ne tik piniginė bauda nuo 450 iki 550 eurų, bet ir vairuotojo pažymėjimo netekimas nuo 1 iki 6 mėnesių.

Kauno apskrities policijos nuotr./Kauno apskrities policijos reidas
Kauno apskrities policijos nuotr./Kauno apskrities policijos reidas

Savaitgalį, vasario 26-27 dienomis, Kaune buvo vykdyta papildoma policinė priemonė, skirta neblaiviems, apsvaigusiems nuo narkotinių, psichotropinių ar kitų psichiką veikiančių medžiagų vairuotojams, saugos diržų naudojimo, pėsčiųjų kontrolę bei kitiems teisėtvarkos pažeidimams išaiškinti.

Per abi dienas buvo patikrintas apie 1,5 tūkst. vairuotojų blaivumas. Du vairuotojai buvo neblaivūs (abiem nustatytas lengvas girtumas – 0,67 prom. ir 0,48 prom.), jiems surašyti administracinio nusižengimo protokolai (pagal ANK 422 str. 5 d.). Dar 13 vairuotojų buvo vartoję alkoholio, tačiau neviršijo leistinos normos.

Du vairuotojai vairavo transporto priemones, kurių langų šviesos laidumas mažesnis nei leidžiama, už tai numatytos piniginės baudos nuo 30 iki 40 eurų.

Vasario 28 dieną apie 14.15 valandą Kauno rajono Pažėrų kaime vykdant policinę priemonę, skirtą neblaiviems vairuotojams ir įvairiems kitiems Kelių eismo taisyklių pažeidimams išaiškinti, patikrinimui buvo sustabdytas automobilis „Mercedes Benz“, kurį, kaip paaiškėjo, vairavo neblaivus vyras, gimęs 1988 metais.

Vairuotojas teigė vykęs į parduotuvę bei prisipažino, kad alkoholio vartojo ir iš vakaro, ir tą pačią dieną. Jam nustatytas vidutinis girtumo laipsnis – 1,65 prom.

Už vairavimą esant neblaiviam daugiau kaip 1,51 prom. gresia baudžiamoji atsakomybė – bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki vienerių metų.

Sekmadienį Kaune ir Kauno rajone buvo patikrintas daugiau kaip pusės tūkstančio vairuotojų blaivumas, išaiškinta keletas Kelių eismo taisyklių pažeidimų, tarp jų – 4 automobiliai ir 1 motociklas be valstybinio numerio ženklų ir vienas beteisis vairuotojas.

Tos pačios dienos vakarą apie 21 valandą Kauno rajone, Vilkijoje, dviračiu važiuoti sėdo neblaivus vyras, gimęs 1991 metais. Jam pareigūnai nustatė vidutinį girtumo laipsnį – 2,07 prom. ir surašė administracinio nusižengimo protokolą (pagal ANK 428 str. 8 d.).

Už dviračio vairavimą esant neblaiviam vyrui gresia bauda nuo 150 iki 200 eurų.

Kauno apskrities policijos nuotr./Kauno apskrities policijos reidas
Kauno apskrities policijos nuotr./Kauno apskrities policijos reidas

Kovo 1 dieną pareigūnai toliau tęsė patikrinimus. Kauno mieste ir rajone patikrintas apie 200 vairuotojų blaivumas, vienas vairuotojas buvo neblaivus (nustatytas lengvas girtumo laipsnis – 0,45 prom.).

Didesnis dėmesys skirtas krovininių ir sunkiasvorių transporto priemonių vairuotojams – užfiksuoti Kelių eismo pažeidimai, kai vežamas krovinys nebuvo pritvirtintas, kaip reikalauja taisyklės, nesegėti saugos diržai, naudotasi mobiliuoju telefonu vairuojant. Visais atvejais vairuotojams surašyti administracinio nusižengimo protokolai.

Iš viso per savaitę Kelių patrulių kuopos pareigūnai nustatė 8 neblaivius vairuotojus ir 1 dviratininką. Išaiškinta ir 17 vairuotojų, neturėjusių teisės vairuoti transporto priemonių bei kiti pavieniai Kelių eismo taisyklių pažeidimai.

VIDEO: Kauno apskrities policijos atliekamos patikros

Kauno apskrityje šiais metais žuvo 3 eismo dalyviai (pernai iki vasario mėnesio pabaigos – 3), dar 36 sužeisti (pernai – 111).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius