-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Greitį viršijęs Seimo narys Algis Kašėta stojo prieš teismą

Trakų rajono apylinkės teismas penktadienį išnagrinėjo Seimo nario Algio Kašėtos administracinę bylą dėl smarkiai viršyto greičio.
Algis Kašėta
Algis Kašėta / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Teismo tarnautojai BNS sakė, kad A.Kašėta dalyvavo teismo posėdyje.

Pareigūnai nustatė, kad A.Kašėta keliu Vilnius-Varėna keliu važiavo 170 kilometrų per valandą greičiu. Parlamentaras kelyje leistiną 90 kilometrų per valandą greitį viršijo 80-čia kilometrų per valandą.

Už greičio viršijimą parlamentarui gresia nuo 1000 iki 1500 litų bauda su teisės vairuoti atėmimu nuo vieno iki trijų mėnesių arba septynių parų administracinis areštas su teisės vairuoti atėmimu šešiems mėnesiams.

Kokią bausmę skirti Seimo nariui, teismas paskelbs pirmadienį.

Šių metų birželio 28 dieną Seimas panaikino smarkiai greitį viršijusio liberalo teisinę neliečiamybę, prieš tai jis atsistatydino iš Seimo vicepirmininko pareigų.

Parlamentaro neliečiamybę panaikinti paprašęs generalinis prokuroras Darius Valys pabrėžė, kad Seimui nedavus išankstinio sutikimo suvaržyti parlamentaro laisvę, administracinė byla negalės būti nagrinėjama teisme, nes viena iš galimų nuobaudų - areštas. Pagal Konstituciją, Seimo narys be Seimo sutikimo negali būti traukiamas baudžiamojon atsakomybėn, suimamas, negali būti kitaip suvaržoma jo laisvė.

Lietuvos kelių policijos tarnyba pateikė duomenis, kad A.Kašėta ir praeityje yra ne kartą baustas už Kelių eismo taisyklių pažeidimus, turi dvi galiojančias nuobaudas.

Beveik prieš metus Seimas buvo panaikinęs greitį smarkiai viršijusio parlamentaro Vinco Babiliaus teisinę neliečiamybę. 165 kilometrų per valandą greičiu lėkęs ir 65 kilometrais per valandą leistiną greitį viršijęs Seimo narys vėliau buvo nubaustas maksimalia - 1,5 tūkst. litų - bauda ir 3 mėnesiams prarado teisę vairuoti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius