Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 04 06 /17:08

Greitkelyje ties Babtais – dvi avarijos: sudaužyti 5 automobiliai, 7 žmonės nukentėjo, 1 žuvo

Pranešama apie avariją greitkelyje ties Babtais – susidūrė 5 automobiliai, yra sužeistų asmenų. Kaip vėliau patikslino ugniagesiai gelbėtojai, vienas šalia kito įvyko du eismo įvykiai. Pranešama apie žmogaus mirtį. Manoma, kad antroji avarija įvyko, kai eismo dalyviai sustojo padėti nukentėjusiam pirmojoje avarijoje.
Avarijoje ties Babtais žuvo žmogus, 7 sužaloti
Avarija greitkelyje/ Skaitytojos nuotr. / Skaitytojos nuotr.

Kaip informuoja Kauno priešgaisrinė gelbėjimo valdyba, balandžio 6 dieną 11.04 valandą gautas pranešimas, kad automagistralėje Klaipėda–Kaunas, ties Babtais, susidūrė 5 transporto priemonės. Viena iš jų – vilkikas.

Pranešama apie sužalotus žmones.

Pirminiais duomenimis, viename automobilyje prispausti trys žmonės.

Paprašyta papildomų priešgaisrinių gelbėjimų ir greitosios medicinos pagalbos pajėgų.

Papildyta 12.11 valandą. Kaip 15min patikslino Kauno priešgaisrinė gelbėjimo valdyba, ties Babtais įvyko ne viena, o dvi avarijos (viena šalia kitos).

Jų metų nukentėjo 7 žmonės, vieno vyro gyvybė užgeso vietoje.

Iš automobilių gniaužtų išvaduoti visi nukentėjusieji, jie išvežti į gydymo įstaigą. Dviejų žmonių sveikatos būklė yra sunki.

Dviem eismo įvykių dalyviams medicininė pagalba buvo suteikiama vietoje.

Avarijos įvyko kelio atkarpoje, važiuojant nuo Klaipėdos Kauno link. Viena eismo juosta liko pravažiuojama.

Papildyta 12.32 valandą. Kauno apskrities policijos pirminiais duomenimis, pirmojoje avarijoje į griovį nuvažiavo vienas automobilis (nulėkęs nuo kelio, rėžėsi į medžius, išvertė apsauginę tvorą), antrojoje – į lengvuosius automobilius rėžėsi vilkikas. Pastarajame eismo įvykyje žuvo žmogus.

Manoma, kad mirtimi pasibaigusi masinė avarija kilo, kai vienam nuo kelio nuvažiavusiam automobiliui sustojo padėti kiti automobiliai, į kuriuos atsitrenkė parvažiavęs vilkikas.

Pirminiais duomenimis, vienas iš nukentėjusiųjų – vaikas.

Skaitytojos nuotr./Avarijoje ties Babtais žuvo žmogus, 7 sužaloti
Skaitytojos nuotr./Avarijoje ties Babtais žuvo žmogus, 7 sužaloti

Papildyta 13.41 valanda. Kaip pranešė Kauno apskrities policija, Kauno rajone, netoli Babtų, kelyje A1 (kryptis link Kauno), nuo kelio į krūmus nuvažiavo „VW Passat“, vairuotas 24-erių metų vyro, kuris dėl sužalojimų buvo pristatytas į gydymo įstaigą.

Po eismo įvykio prie jo sustojo trys automobiliai „Toyota“, „Peugeot“ ir dar vienas „Toyota“, į kuriuos atsitrenkė sunkiasvorė transporto priemonė „Renault“, vairuojama 21-erių metų vyro.

Eismo įvykio metu žuvo 68-erių metų „Toyota“ keleivis.

O tiksliau, automobilis „Peugeot 508“, vairuojamas moters (g. 1979 m.), atsitrenkė į ta pačia kryptimi priešais važiavusį ir stabdžiusį automobilį „Toyota Corolla“, vairuojamą vyro (g. 1951 m.). Iš paskos važiavęs automobilis „Toyota Corolla“, vairuojamas vyro (g. 1969 m.), atsitrenkė į priešais pirmoje eismo juostoje po eismo įvykio sustojusį automobilį „Peugeot 508“, iš paskos važiavęs vilkikas „Renault Magnum 440 DXI“ su puspriekabe, vairuojamas vyro (g. 2000 m.), atsitrenkė į automobilius „Toyota Corolla“ ir „Peugeot 508“.

Įvykio vietoje nuo patirtų sužalojimų žuvo automobilio „ Toyota Corolla“ (į kurį įvažiavo vilkikas) keleivis (g. 1953 m.) bei nukentėjo keleivė (g. 1973 m.), kuri paguldyta į ligoninę. Vairuotojas ir kitos keleivės (g. 2017 m. ir 1944 m.) gydomi ambulatoriškai.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl kelių transporto eismo saugumo ar transporto priemonių eksploatavimo taisyklių pažeidimo.

Tas, kas vairuodamas kelių transporto priemonę pažeidė kelių eismo saugumo ar transporto priemonės eksploatavimo taisykles, jeigu dėl to įvyko eismo įvykis, dėl kurio žuvo žmogus, baudžiamas laisvės atėmimu iki aštuonerių metų.

Vairuotojai blaivūs.

Į gydymo įstaigą iš viso pristatyti 5 asmenys.

Papildyta 17 valandą. Kauno priešgaisrinė gelbėjimo valdyba supažindino su visa įvykių chronologija.

11.04 valandą buvo gautas pranešimas, kad automobilis nuvažiavo nuo kelio, vairuotojas išlipo, kraujuoja veidas, garuoja variklis, ugnies nėra.

11.18 valandą patikslinta įvykio vieta: kelias A1, kryptis Klaipėda–Kaunas, už Babtų kaimo, ties kelio taisymo darbais.

Automobilis „VW Passat“ buvo nuvažiavęs nuo kelio ir atsitrenkęs į medžius, vairuotojas prispaustas nebuvo, ugniagesių iškeltas ir perduotas medikams, medikai jį išvežė į gydymo įstaigą.

11.22 valandą perskambino pranešėjas ir pranešė, kad į stovinčius automobilius įvažiavo vilkikas. Paprašyta atsiųsti papildomų pajėgų su gelbėjimo įranga. Viename automobilyje buvo prispausti 3 žmonės. Paprašyta atsiųsti papildomą greitosios medicinos pagalbos automobilį.

Skaitytojos nuotr./Avarijoje ties Babtais žuvo žmogus, 7 sužaloti
Skaitytojos nuotr./Avarijoje ties Babtais žuvo žmogus, 7 sužaloti

11.34 valandą buvo išlaisvintas pirmasis nukentėjęs žmogus. Po trijų minučių išlaisvintas dar vienas, medikai jį ėmė gaivinti. 11.38 valandą jau buvo išlaisvinti visi.

11.39 valandą vienam nukentėjusiajam – vyriškiui, konstatuota mirtis.

Išsiaiškinta, kad įvyko du eismo įvykiai (vienas paskui kitą), iš viso nukentėjo 7 žmonės: 1 žuvo, sužalotas 1 vaikas, 2 asmenys po medikų apžiūros palikti įvykio vietoje, 3 išvežti į gydymo įstaigą.

Paaiškėjo, kad antrojo eismo įvykio metu susidūrė automobiliai „Peugeot 508“ (vairuotoja nenukentėjo), „Toyota Corolla“ (važiavo dviese, po medikų apžiūros palikti įvykio vietoje, nenukentėjo), vilkikas „Renault Magnum“ (vairuotojas nenukentėjo) ir automobilis „Toyota Corolla“, kurio vairuotojas, gimęs 1953 metais, buvo prispaustas, vėliau ugniagesių gelbėtojų išlaisvintas, jam medikai konstatavo mirtį. Kiti kartu važiavę 4 žmonės (1 vaikas) nebuvo prispausti, visi išvežti į gydymo įstaigą.

12.40 valandą apie įvykį informuoti kelininkai – prašyta jų atvykti ir sudėti skiriamuosius kelio ženklus, o kai automobiliai bus patraukti – sutvarkys kelio dangą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius