Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Grigiškių meno mokyklos direktorė nušalinta, vyksta ikiteisminis tyrimas: kalbama apie didelės vertės turto pasisavinimą

Vilniaus Grigiškių meno mokyklą supurtė skandalas – prieš savaitę buvo nušalinta įstaigos direktorė Kristina Ulevičiūtė-Rogė. Vilniaus miesto savivaldybė, šios meno mokyklos steigėja, nuo komentarų apie situaciją susilaiko, nes vyksta ikiteisminis tyrimas. Tačiau 15min duomenimis, kalba eina apie neteisėtai užvaldytą turtą, kurio vertė siekia net 90 tūkst. eurų.
Kristina Ulevičiūtė
Kristina Ulevičiūtė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Apie tai, kad Vilniaus miesto savivaldybės Grigiškių meno mokyklos direktorė Kristina Ulevičiūtė-Rogė nušalinta nuo pareigų, 15min anonimiškai pranešė skaitytojas. Jis akcentavo, kad K.Ulevičiūtė-Rogė taip pat yra ir Žvėryno seniūnaitė, kandidatavo į Seimą.

Situacijos nekomentuoja

Lietuvos Respublikos generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Rita Stundienė atsiuntė trumpą komentarą dėl susidariusios situacijos: „Patvirtiname, kad prokuratūroje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl savivaldybės lėšų galimai neteisėto panaudojimo Grigiškių meno mokykloje. Siekiant nepakenkti vykstančiam ikiteisminiam tyrimui, šiuo metu detalesnė informacija neteikiama.“

Patvirtiname, kad pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl savivaldybės lėšų galimai neteisėto panaudojimo Grigiškių meno mokykloje.

15min žiniomis, direktorė nuo pareigų nušalinta pradėjus ikiteisminį tyrimą dėl galimai apgaule užvaldyto Vilniaus miesto savivaldybei priklausančio didelės vertės turto, piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi ir t.t. Kaip įtariama, direktorė nuo 2017 m. galėjo užvaldyti turto, kurio vertė siekia apie 90 tūkst. eurų.

Meno mokyklos steigėjos – Vilniaus savivaldybės – atstovai situacijos irgi nekomentuoja. „Šiuo metu vyksta ikiteisminis tyrimas, jokių detalių pasakyti negalime, o tik patvirtinti, kad minėtas asmuo yra nušalintas nuo darbo dėl vykdomo ikiteisminio tyrimo“, – toks buvo oficialus savivaldybės komentaras.

Vilniaus savivaldybės administracijos direktorius Povilas Poderskis irgi į kalbas nesileidžia. Jis patvirtino tą patį – kad K.Ulevičiūtė-Rogė nušalinta, tačiau plačiau situacijos nekomentavo dėl tos pačios priežasties – vyksta ikiteisminis tyrimas.

Vadovauja trejus metus

Prisiskambinti į pačią Grigiškių meno mokyklą nėra lengva – bendraisiais telefonais niekas neatsiliepia. Mobiliuoju pavyko pasiekti mokyklos raštinės vedėją Vidą Kaminskaitę-Školną, tačiau išgirdusi, apie ką norime su ja kalbėtis, tepasakė, kad nieko negali pasakyti, ir atsisveikinusi pokalbį nutraukė.

Pačios K.Ulevičiūtės-Rogės telefonas išjungtas.

Grigiškių meno mokyklai ji vadovauja, kaip nurodoma oficialioje biografijoje, nuo 2017 metų. Iki tol septynerius metus dirbo Vilniaus miesto savivaldybėje – iš pradžių Kultūros, turizmo ir sporto departamento direktore, paskui šio departamento direktoriaus pavaduotoja – Kultūros skyriaus vedėja.

Šių metų spalį K.Ulevičiūtė-Rogė dalyvavo Seimo rinkimuose – kandidatavo partijos „Laisvė ir teisingumas“ sąraše, taip pat vienmandatėje Panerių-Grigiškių apygardoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius