Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Grikienių kaime pagalbos dėl nesutramdomo kaimyno prašiusi moteris išgirdo: „Policija užsiėmusi“

15min sulaukė Grikienių kaimo Vilniaus rajone gyventojos kreipimosi, ji pasakojo, kad pastarąsias dienas bendruomenė gyvena baimėje – čia jau keletą dienų siautėja iš užsienio prieš mėnesį grįžęs kaimynas, bet pareigūnai į pagalbos prašymus esą nereaguoja ir siūlo skųstis per ePoliciją. Policijos atstovai sako, kad įvykį aiškinasi. Be to, pareigūnai karantino metu į įvykius, kai žmonių gyvybei ir sveikatai ar jo didelės vertės turtui negresia pavojus, reaguoja kiek kitaip – jei tik įmanoma, stengiasi dirbti nuotoliniu būdu.
Kaimyno pastatytos barikados
Kaimyno pastatytos barikados / 15min skaitytojos nuotr.

Su 15min bendravusi moteris pasakojo, kad nuo trečiadienio ryto po Grikienius su „Audi 80“ lakstė vairuotojas, prie automobilio su virve prisikabinęs senus baldus ir statines.

Gyventojai bandė susitarti su vyriškiu draugiškai, feisbuke esančioje bendruomenės grupėje surašė prašymą nebelakstyti po kaimą.

Jau pavakarę viena kaimo gyventoja, grįždama namo, pamatė ant kelio Riešės 4-oje gatvėje sudėtas statines.

Jas apvažiavusi išvydo tą patį „Audi 80“. Prie vairo sėdėjo vyras, o greta – moteris.

„Jų buvo paprašyta išvažiuoti ir daugiau nebelakstyti, nes kitu atveju bus kviečiama policija. Vyras išlipo iš automobilio, buvo agresyvus ir, panašu, neblaivus ar apsvaigęs. – pasakojo ji. – Kiek vėliau su vaikais važiavau namo ta pačia gatve ir tas pats vyras pradėjo mėtyti iš kiemo į važiuojamąją dalį statines.“

Moteris pasakojo, kad paprašiusi jas patraukti sulaukė keiksmažodžių lavinos.

„Paskambinau 112, nes vyras buvo agresyvus ir nevaldomas. Laukiau ekipažo, o man paskambino iš policijos ir patarė, kad reiktų užregistruoti pranešimą per ePoliciją, – pokalbį prisiminė Jolanta. – Pareigūnas pabrėžė, kad dėl koronaviruso ir taip turi labai daug darbo. Taigi, tądien man niekas taip ir nepadėjo.“

Moteris pasakoja internetu parašiusi pareiškimą policijai, bet jokios reakcijos nesulaukusi.

15min skaitytojos nuotr./Kaimyno pastatytos barikados
15min skaitytojos nuotr./Kaimyno pastatytos barikados

Kitą dieną atsikėlę žmonės ir vėl rado užblokuotą gatvę. Kaimynai išsiaiškino, kad jų kaime siautėja prieš mėnesį iš užsienio grįžęs vyras.

Žmonės kelią sutvarkė patys, bet popietę viskas vėl buvo sukrauta atgal ant važiuojamosios dalies. Dar buvo primėtyta plytų bei šiukšlių.

15min skaitytojos nuotr./Kaimyno pastatytos barikados
15min skaitytojos nuotr./Kaimyno pastatytos barikados

„18 val. 30 min. vėl skambinau policijai, buvo pasakyta: ar tai mirtinas atvejis, ar jus sužeidė? Negi laukiam, kol nukentėsiu? Kelias yra bendro naudojimo, o kaimynas savivaliauja ir nesiliauja drumstęs mūsų visų ramybę“, – pasakojo ji.

Moteris tvirtino, kad į ePoliciją parašyti net keli pareiškimai dėl vyro elgesio.

„Pagalbos nesulaukiam ir jau praradome saugumo jausmą, kol policija į mus nekreipia dėmesio, mes bijome išeiti i gatvę“, – sakė ji.

Tiesa, moteris užsiminė, kad penktadienio rytą matė policijos ekipažą, bet su ja niekas taip ir nesusisiekė.

„Į mus jis niekaip nereaguoja. Kai pasakai: kviečiu policiją, jis slepiasi, nes yra gerai žinomas policijai, bet niekas neatvažiuoja padėti“, – skundėsi moteris.

Policija dirba kiek kitaip

Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis patvirtino, kad dėl atvejo buvo 2 skambučiai ir gauti 2 pareiškimai per ePoliciją.

Jis paaiškino, kad visa gauta medžiaga perduota sostinės kelių policijos tarnybai, ten tikrinama gauta informacija.

Anot R.Matonio, jei gautų pranešimą apie girtą vairuotoją prie vairo, pareigūnai nedelsiant būtų sureagavę.

Tačiau pareigūnams skųstasi dėl vyro veiksmų jau po visų įvykių, o ne jam vairuojant ir siautėjant. Todėl įvykis priskirtas C kategorijai.

„Į C kategorijos įvykius, kuomet nėra realios grėsmės gyvybei ar sveikatai, stengiamasi reaguoti nuotoliniu būdu, jei nepavyksta ir reikia policijos – vistiek siunčiamos pajėgos“, – paaiškino R.Matonis.

Policijos iliustracija/Policijos reakcijos algoritmas
Policijos iliustracija/Policijos reakcijos algoritmas

Paskelbus karantiną Lietuvoje, pareigūnams atsirado kaip niekad daug darbo – jie sulaukia šimtų pranešimų dėl saviizoliacijos nesilaikymo, visus juos kuo operatyviau turi patikrinti.

Taip pat padidintos pajėgos patruliuoja viešose vietose ir prižiūri, kad gyventojai nepažeistų šiuo metu nustatytos tvarkos – nesibūriuotų ir laikytųsi saviizoliacijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius