Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Grotomis kvepiančios promilės: savaitgalį įkliuvo 41 vairuotojas, viršijęs 1,5 promilės girtumą

Savaitgalį, balandžio 21–23 d., mūsų šalies keliuose įvyko 22 eismo įvykiai, kuriuose žuvo 2 žmonės: 56 metų lengvojo automobilio vairuotojas ir 77 metų automobilio keleivė.
Avarijos vietoje
Alkoholio matuoklis / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Per 3 paras eismo įvykiuose nukentėjo 32 žmonės. Tarp sužeistųjų – 4 nepilnamečiai.

Policija užregistravo 108 techninius eismo įvykius, kuriuose žmonės nenukentėjo.

Balandžio 21–23 d. policijos pareigūnai pradėjo 41 ikiteisminį tyrimą dėl vairuotojų padarytų nusikalstamų veikų, t.y. transporto priemonių vairavimo apsvaigus nuo alkoholio, kai nustatytas daugiau nei 1,5 promilės girtumas.

Penktadienį, balandžio 21 d., apie 7.30 val., Kėdainių m., Elevatoriaus gatvėje, geležinkelio ruože Kėdainiai–Dotnuva, šviesoforu reguliuojamoje geležinkelio pervažoje, automobilis „Opel Zafira“, vairuojamas 56 m. vyro, degant draudžiamam šviesoforo signalui įvažiavo į pervažą ir susidūrė su šilumvežiu „Siemens“, valdomu 32 m. vyro, važiavusiu Jonavos kryptimi. Automobilis buvo nublokštas nuo pervažos, vairuotojas žuvo įvykio vietoje.

Šeštadienį, balandžio 22 d., 9.15 val., Raseinių r., Nemakščių sen., kelyje A1 Vilnius–Kaunas–Klaipėda, 54 m. moteris, vairuodama automobilį „Opel Vectra“, atbuline eiga važiavo antrąja eismo juosta ir susidūrė su tuo pačiu keliu važiavusiu keleiviniu autobusu „Volvo B12“, vairuojamu 24 m. vairuotojo. Eismo įvykio metu žuvo lengvojo automobilio 77 m. keleivė. Sužeista vairuotoja dėl galvos traumos gydoma Kauno klinikose.

Taip pat šeštadienį, 14.44 val., Vilniuje, Grigiškėse, Kovo 11-osios g., automobilių stovėjimo aikštelėje buvo partrenkta garbaus amžiaus pėsčioji, ją partrenkęs vairuotojas policijai apie eismo įvykį nepranešė. 90 m. senjorė pati išsikvietė greitąją medicinos pagalbą į namus. Policija tiria šio eismo įvykio aplinkybes.

Šeštadienio vakare, 18.12 val., Skuodo m., Vytauto g. ir Kretingos g. sankryžoje, automobilis „Toyota Avensis“, vairuojamas 31 m. moters, važiuodamas šalutiniu keliu nepraleido sankryža pagrindiniu keliu važiavusio automobilio „Opel Meriva“, vairuojamo 73 m. vyro, ir su juo susidūrė. Eismo įvykio metu nukentėjo abiejų automobilių vairuotojai ir keturi keleiviai: automobilyje „Toyota Avensis“ važiavusi 31 m. moteris ir 62 m. vyras ir automobilyje „Opel Meriva“ važiavę 50 m. moteris ir 49 m. vyras.

Šeštadienio vakare, 20.00 val., Rietavo sav., kelyje Rietavas–Tverai–Varniai, neblaivus 47 m. vyras, neturėdamas teisės vairuoti, vairavo automobilį „Mazda 323“, važiuodamas nuo Varnių link Tverų mst. nepasirinko saugaus važiavimo greičio, nesuvaldė vairuojamo automobilio, nuvažiavo į pakelės griovį ir vertėsi. Įvykio metu buvo sužeistas vairuotojas, jam buvo nustatytas 2.33 prom. girtumas.

Naktį iš šeštadienio į sekmadienį, apie 1 val., Jurbarko r., kelyje Jurbarkas–Butkaičiai–Paviščionys, automobilio „Audi A4“ vairuotojas, nepasirinkęs saugaus važiavimo greičio, nesuvaldė automobilio ir nuvažiavo į pakelės griovį bei vertėsi. Eismo įvykio metu sužaloti automobilyje važiavę du neblaivūs keleiviai – 37 m. vyras, kuriam buvo nustatytas 1,40 prom. girtumas, ir 32 m. vyras, kuriam buvo nustatytas 2,62 prom. girtumas. Po medikų apžiūros abu vyrai paguldyti į Jurbarko ligoninę.

Lietuvos kelių policijos tarnyba informuoja, kad šią savaitę, balandžio 24–30 d., šalies keliuose policijos pareigūnai vykdo prevencines policines priemones, kurių metu kontroliuos asmenis, pavojingai ir chuliganiškai vairuojančius transporto priemones.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius