Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gruzdžiuose rūkalų kontrabanda ir senukus įklampina iki ausų

Šiaulių rajono, Gruzdžių miestelio gyventojas. Kai liepos 28 d. Šiaulių rajono kriminalistai, tikrindami gautą informaciją apie šio asmens prekybą kontrabandiniais rūkalais, įdėmiai apžiūrėjo jo namų valdas, jie rado 56 pakelius įvairių cigarečių su rusiškomis banderolėmis. Šiaulių miesto pareigūnai nustatė kontrabandinėmis cigaretėmis prekiaujančių senukų porą.
Rūkalų kontrabanda
Rūkalų kontrabanda

41-erių metų S.K., sužinojęs, kad, kai neteisėtai laikomų akcizais apmokestinamų prekių vertė yra nuo dviejų iki dešimties minimalių gyvenimo lygių, gresia bauda nuo vieno tūkstančio iki penkių tūkstančių litų su šių prekių konfiskavimu, sumojo situaciją užglaistyti, pareigūnus papirkdamas.

Policijos tarnybiniame automobilyje jis tyrėjams pasiūlė kyšį, ant rankinio stabdžio svirties padėdamas 600 litų. Pinigai tyrėjų Povilo Mišeikio ir Dariaus Būtauto nesugundė. Iškviesta operatyvinė grupė įformino papirkimo faktą ir pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Šiaulių miesto policijos komisariato centro nuovados pareigūnai, tikrindami informaciją apie galimą prekybą cigaretėmis su baltarusiškomis banderolėmis, buvo nustebinti, kai pamatė, kas šia nelegalia veikla užsiima.

Užkalbino vieną išėjusįjį – pasirodo, jis ką tik už 5 litus viename antrojo aukšto bute nusipirko pakelį baltarusiškų „Fest 7“.

Liepos 24-osios pavakarę jie stebėjo Spindulio g. 4-ojo namo prieigas. Pareigūnai matė, kaip vyriškiai vienas po kito vis traukė į tos pačios laiptinės antrąjį aukštą ir tuoj pat, po kelių minučių, išeidavo. Užkalbino vieną išėjusįjį – pasirodo, jis ką tik už 5 litus viename antrojo aukšto bute nusipirko pakelį baltarusiškų „Fest 7“. Po dešimties minučių užkalbintas kitas vyras irgi pasidžiaugė pigiu kontrabandinių cigarečių pakeliu.

Tada į nurodyto buto duris pasibeldė pareigūnai. Duris atidariusią ir pareigūnus pamačiusią senyvo amžiaus moterį pradėjo krėsti drebulys. Labai susijaudino ir 72 metų jos sutuoktinis K.P.

Jis prisipažino pardavinėjantis kontrabandinius rūkalus ir pareigūnams parodė, kur jie laikomi. Iš sieninės spintos kriminalistai ištraukė 120 pakelių, o iš prieškambaryje esančios batų dėžės – 43 pakelius cigarečių su baltarusiškomis banderolėmis.

Senolis prisipažino, kad nelegaliai cigaretėmis prekiauja jau pusmetį, tačiau iki šiol pareigūnams įkliuvęs nebuvo. Rūkalais jį aprūpina nepažįstamas vyras po 4 Lt 20 ct už pakelį, o jis pats pardavinėja juos  po 5 litus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius