Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gruzdžiuose vagims improvizacija baigėsi iškarštu kailiu, ligonine ir teismu

Šiaulių apskrities policijos Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai, bendradarbiaudami su prokurorais, baigė tirti ir teismui nagrinėti perdavė baudžiamąją bylą, kurioje vagystėmis iš gyvenamųjų namų kaltinami du Šiaulių rajono ir vienas Šiaulių miesto gyventojas. Vagišius pirmiausia pastebėjo ir vieną jų sulaikė patys apvogtieji gyventojai.
Naktinis kelių policijos reidas Vilniuje
Policija / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.
Temos: 2 Gruzdžiai Vagystė

Šiaulių policija skelbia vienos vasario pradžioje įvykusios vagystės smulkmenas. Neaišku kuriam iš giminystės ryšiais tarpusavyje susijusių vyrų kilo idėja lengvi prasimanyti pinigų, apvagiant moters, pas kurią anksčiau uždarbiavo, gyvenamąjį namą, tačiau vasario 3-osios vakare trijulė automobiliu išsirengė į žygį.

Atvykę prie Šiaulių rajone, Gruzdžiuose, esančio 80-metės moters namo, automobilį paliko nuo jo atokiau. 35 metų vyras liko sėdėti automobilyje, o jo 24 metų brolis su 18-mečiu giminaičiu be didelio vargo įsilaužė į moters būstą, mat žinojo, kad jos namuose nėra.

Pasičiupę hidroforą, statybinės akmens vatos, kraujospūdžio matuoklį bei kitus daiktus, kurių bendra vertė – 237 eurai, nugabeno į jų laukusį automobilį. Einant su vogtais daiktais pro toje pat gatvėje rengiamą namą, vyrams staiga kilo mintis tuo pačiu apšvarinti ir dar vieną būstą.

Sulaužę vartus, vyrai iš garažo pagrobė įvairių daiktų ir įrankių už 2198 eurus. Kadangi grobį panešti buvo problematiška, jie pagrobtuosius daiktus susikrovė į čia pat rastą karutį ir nustūmė jį link automobilio.

Tačiau įvykdyti šią vagystę ilgapirščiams sutrukdė kaimynystėje gyvenantis akylas kaimynas, kuris pastebėjo kad greta statomame name dega šviesa. Jis paskambino namo savininkui ir pasiteiravo, ką šis taip vėlai veikia statybvietėje.

Įvykdyti šią vagystę ilgapirščiams sutrukdė kaimynystėje gyvenantis akylas kaimynas.

Šeimininkas atsakė, kad jau kurį laiką kaip išvykęs iš ten. Ir tada tiek skambinusysis, tiek jo pašnekovas suprato, kad į namą bus įsibrovę vagys.

Akylasis kaimynas nusivijo ilgapirščius. Vieną jų, sėdėjusį automobilyje ir stebėjusį aplinką, jis sučiupo, kiti du, metę karutį, paspruko. Tačiau netrukus pareigūnai juos sulaikė vieno jų namuose. Čia jie sėdėjo ir mąstė apie prastai pasibaigusį naktinį nuotykį.

Įtariamasis, gimęs 1982 m., tas pats, kurį sulaikė savininkas ir kaimynas, ryte buvo nugabentas pas medikus. Dėl kairės akies obuolio sumušimo, kairės akiduobės lūžio, kairio žandinio ančio lūžio, poodinės veido emfizemos po medikų apžiūros Respublikinėje Šiaulių ligoninėje nukreiptas gydytis į LSMU ligonine Kauno klinikas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius