Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gruzinai nelegalai toliau mina takus į Lietuvą

Antradienį pasieniečiai sulaikė dar šešis nelegalus iš Gruzijos. Penki atėjūnai įkliuvo prie sienos su Baltarusija, vienas – pakeliui į Lenkiją.
Sulaikyti gruzinai
Sulaikyti gruzinai / VSAT nuotr.
VSAT nuotr./Sulaikyti gruzinai
VSAT nuotr./Sulaikyti gruzinai

Kaip informuoja Valstybės sienos apsaugos tarnyba, į VSAT Vilniaus rinktinės Kenos užkardos pasieniečius, tuo metu tikrinusius sienos su Baltarusijos ruožą ties Vilniaus rajono Laukininkų kaimu, kreipėsi vietos gyventoja. Ji pranešė ką tik mačiusi keturis įtartinus vyrus, kurie galėjo neteisėtai pereiti valstybės sieną.

Šios vietovės apieškai buvo nedelsiant pasitelktos papildomos pasieniečių pajėgos iš Vilniaus rinktinės Specialiosios paskirties užkardos bei pasienietis kinologas su tarnybiniu šunimi. Netrukus viena paieškos grupė už maždaug pusantro kilometro nuo sienos netoli Laukininkų sulaikė keturis vyrus. Jie mėgino slėptis už krūmo.

Paaiškėjo, kad sulaikytieji yra Gruzijos piliečiai. Vyrai turėjo savo vardais išduotus pasus, kuriuose, kaip įprasta tokiais atvejais, nebuvo vizų, suteikiančių teisę užsieniečiams patekti į Šengeno erdvę. Dviem nelegalams yra po 27 metus, dviem – po 28-erius.

VSAT pareigūnai aiškinasi, kurioje vietoje ketveriukė pateko į Lietuvą. Dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Gruzinai uždaryti į areštinę.

Dar vienas nelegalas pasienyje su Baltarusija antradienį įkliuvo VSAT Varėnos rinktinės Purvėnų užkardos pareigūnams. Įtartinas vyras pastebėtas ir sulaikytas ties Šalčininkų rajono Kalesninkų kaimu, kelyje Eišiškės – Varėna. Jį sustabdžiusiems pasieniečiams keliautojas pateikė 32 metų Gruzijos piliečiui išduotą pasą be vizos.

Krepšį su asmeniniais daiktais turėjęs vyras neslėpė į Lietuvą patekęs nelegaliai, tačiau negalėjo nurodyti vietovės, kurioje perėjo valstybės sieną. Jis uždarytas į areštinę. Varėnos rinktinėje dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Neteisėtai Lietuvoje buvęs gruzinas tą pačią dieną sulaikytas ir prie sienos su Lenkija. Čia VSAT Lazdijų rinktinės Kalvarijos užkardos pasieniečiai patikrinti sustabdė Lenkijos link vykusį lengvąjį automobilį „Mercedes Benz“ lietuviškais numeriais.

Mašiną vairavęs 50 metų Gruzijos pilietis VSAT pareigūnams pateikė tvarkingus asmens bei mašinos dokumentus. Užsienietis turi leidimą gyventi Lietuvoje. Tačiau tikrinimo metu pasieniečiai atkreipė dėmesį į keleivį. Šis 31-erių vyras turėjo Gruzijos piliečio pasą, tačiau jame nebuvo galiojančios vizos, suteikiančios teisę legaliai būti Šengeno erdvėje.

Neabejojama, kad užsienietis Lietuvoje atsidūrė neteisėtai. Jis atsidūrė areštinėje. Ir šiuo atveju VSAT Lazdijų rinktinės pareigūnai dėl neteisėto sienos perėjimo pradėjo ikiteisminį tyrimą. Gruzinui vairuotojui buvo leista vykti toliau.

Šiemet Lietuvos pasieniečiai iš viso jau sulaikė 265 nelegalus iš Gruzijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius