Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gruzinų maištas Užsieniečių centre Pabradėje dėl remonto: vienas net persipjovė venas

Negalima priversti žmonių gyventi švariau ir gražiau, jeigu jie patys to nenori. Su tokia problema susidūrė Pabradėje veikiančio Užsieniečių registracijos centro šeimininkai, pabandę perkelti savo laikinuosius „svečius“ iš suremontuotų patalpų į remontuotinas. Neapsieita be kraujo praliejimo.
Užsieniečių registracijos centras
Užsieniečių registracijos centre su tarnybiniu šunimi budintis pareigūnas / VSAT nuotr.

Ketvirtadienio popietę Pabradėje pasklido kalbos apie maištą Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) valdomame Užsieniečių registracijos centre (URC).

Į redakciją paskambinusi neprisistačiusi rusakalbė moteris sakė, kad kelios dešimtys nelegalų po šios dienos neramumų atsidūrė karceryje, o vienas net buvo sužeistas.

Vienas gruzinas į prašymą persikraustyti sureagavo itin audringai.

Savo ruožtu VSAT atstovas spaudai Rokas Pukinskas 15min.lt informavo, kad to, ką galima būtų pavadinti masiniu maištu, Pabradėje tikrai nebuvo, o karceriu vadinamų patalpų ten apskritai nėra.

Pasieniečių atstovas minėjo, kad sujudimas buvo kilęs dėl paprastų buitinių reikalų. „Keturiolikai Gruzijos piliečių tiesiog teko persikelti iš vienų patalpų į kitas,“ – sakė R.Pukinskas.

Jis pasakojo, kad trijų aukštų URC pastatas pastaruoju metu etapais yra remontuojamas. Gruzinų paprašyta persikelti iš senų patalpų į atnaujintas. 15min.lt žiniomis, dauguma užsieniečių šią naujovę sutiko ne didelio entuziazmo, veikiau priešingai. Esą toks gruzinų charakteris – jie mieliau liks ir geriau jausis senose, bet savose patalpose, nei kraustysis, kur įrengta švariau ir moderniau. Vis dėlto šiuo atveju pasirinkimo URC „svečiai“ neturėjo – remontas privalo vykti pagal planą.

Tuo tarpu vienas vyras iš Gruzijos į persikraustymą sureagavo visai neadekvačiai. Teigiama, kad jis čiupo peiliuką ir bandė žalotis, pjaustydamas savo ranką.

Prižiūrėtojai gruziną iš pradžių sutramdė elektrošoku, o tada suteikė jam medicinos pagalbą. Nuspręsta, jog bus geriausia, jeigu šio vyro sveikatos būklę įvertins psichiatrijos specialistai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius