Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gruzinų nelegalų pėdsakais vokiečių aviganė Lika sekė net 8 kilometrus

Šalčininkų rajone pasieniečiai sulaikė keturis nelegalus iš Gruzijos, moterį ir tris vyrus. Sulaikymo metu jie parsirenginėjo. Sieną su Baltarusija neteisėtai kirtusių pažeidėjų pėdsakais vokiečių aviganė Lika sekė net 8 kilometrus.
Pasieniečių tarnybinis šuo Lika
Pasieniečių tarnybinis šuo Lika / VSAT nuotr.

Kaip praneša Valstybės sienos apsaugos tarnyba, trečiadienį VSAT Varėnos rinktinės Purvėnų užkardos pasieniečiai tarnybiniu visureigiu vyko Šalčininkų rajono keliu Eišiškės – Šalčininkai. Gornastajiškių kaimo, kuris yra pasienio su Baltarusija ruože, ribose, prie tolėliau nuo kelio stovinčių apleistų pastatų, pasieniečiai pastebėjo 4 asmenis.

Kai nusukę nuo pagrindinio kelio Purvėnų užkardos pareigūnai prie jų privažiavo, ketveriukę užklupo persirenginėjančią. Moteris ir trys vyrai buvo sulaikyti. Paaiškėjo, kad jie neturi asmens tapatybę patvirtinančių dokumentų. Sulaikytieji prisistatė Gruzijos piliečiais, kuriems esą yra nuo 27-erių iki 34-erių. Jie vilkėjo nešvariais drabužiais, kuriuos ir bandė pasikeisti turėtais švariais.

Iš Baltarusijos į Lietuvą neteisėtai bandantys patekti nelegalai dažnai nešasi švarius drabužius. Patekę į Lietuvą jie persirengia, o kertant sieną išteptus ar šlapius drabužius išmeta.

Netoliese beveik tuo pat metu kiti VSAT patruliai ant kontrolinės juostos aptiko grupės asmenų pėdsakus, vedančius iš Baltarusijos į Lietuvą. Čia buvusiai tarnybinei vokiečių aviganei Likai buvo duota komanda jais sekti. Vienuolikmetė aviganė iškart pradėjo pasieniečius vesti į Lietuvos gilumą. Paaiškėjo, kad pažeidėjai ėjo vingiais, stengdamiesi išvengti sodybų ir neišeiti į kelią. Jų pėdsakais Lika mišku ir pievomis sekė net 8 kilometrus. Pakeliui šuo aptiko gruzinišką nuolaidų kortelę ir popieriaus skiautę su gruziniškais rašmenimis.

Po ilgo sekimo Lika paskui ją vos spėjusius eiti pasieniečius atvedė prie tos pačios vietos Gornastajiškių kaime, kur buvo sulaikyti gruzinai.

Dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo VSAT Varėnos rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Nelegalus pasieniečiai uždarė į areštinę.

Iš viso šiemet VSAT pareigūnai sulaikė 84 nelegalus iš Gruzijos. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius