Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gyvą dembaviškę sudeginusių vyrų skundus teismas atmetė – kalės iki gyvos galvos

Lietuvos apeliacinis teismas penktadienį paskelbė, kad už nepilnametės išžaginimą ir gyvos sudeginimą automobilio bagažinėje prie Dembavos Deividas Antanaitis ir Juliaus Jakubaitis turi kalėti iki gyvos galvos. Jų skundai dėl bausmės atmesti.
Julius Jakubaitis (kairiau) ir Deividas Antanaitis kaltinamųjų aptvare
Julius Jakubaitis (kairiau) ir Deividas Antanaitis kaltinamųjų aptvare / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 1 Dembava

„Nėra jokio pagrindo keisti nuosprendį, kaltė pilnai įrodyta dėl visų veikų. Bausmės paskirtos tinkamos, nėra jokio pagrindo švelninti bausmę“, – sakė teisėja Regina Gaudutienė.

Nuosprendį abiem vyrams pernai gruodį paskelbė Panevėžio apygardos teismas.

Septyniolikmetė buvo nužudyta 2013-ųjų rugsėjo 21-osios rytą. Per ikiteisminį tyrimą nustatyta, kad J.Jakubaitis ir D.Antanaitis rugsėjo 21-osios rytą Panevėžyje, apsvaigę nuo alkoholio bei psichotropinių ir narkotinių medžiagų, pamatė autobusų stotelėje laukiančią merginą ir jėga įsodino ją į automobilį.

Neteisėtai atėmę laisvę ir galimybę priešintis, vyrai prieš nepilnametę panaudojo seksualinę prievartą. Siekdami nuslėpti šiuos brutalius nusikaltimus, bejėgiškos būklės auką kaltinamieji netrukus nužudė sudegindami gyvą automobilio bagažinėje.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Teisiamieji, vedami konvojaus pareigūnų
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Teisiamieji, vedami konvojaus pareigūnų

Prieš mirtį į Bendrąjį pagalbos centrą paskambinusi mergina nurodė, kad yra išžaginta ir pagrobta dviejų vaikinų. Ji teigė esanti vežama automobilio bagažinėje, tačiau pareigūnams nepavyko nustatyti skambinančiosios buvimo vietos.

Nors ant kojų buvo sukelti visi tą naktį Panevėžyje budėję policijos ekipažai, jiems nepavyko surasti žalios spalvos automobilio, kuriuo vežta nepilnametė. Po valandos gelbėtojai gavo pranešimą apie miške atvira liepsna degantį automobilį. Atvykus į įvykio vietą ir užgesinus automobilį „Volkswagen Passat“, jo bagažinėje rastas sudegęs kūnas.

Abu įtariamieji netrukus sulaikyti. Po šio įvykio iš Bendrosios pagalbos centro vadovo pareigų pasitraukė ilgametis jo vadovas Artūras Kedavičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius