-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gyvuliški paauglio pasismaginimai

Už tai, kad demonstravo nuogą užpakalį, 17-mečiam G.L. gresia iki 45 parų arešto. Už tai, kad tuštinosi prie valgyklos laiptų ir tyčia ištepė išmatomis jos durų rankeną, – laisvės atėmimas iki 2 metų.

Panašių nusiskundimų Raseinių vaikų globos namai, kur G.L. užaugo, buvo sulaukę ir iš Vėliučionių specialiųjų globos namų, į kuriuos paauglystėje jis buvo išsiųstas koreguoti elgesio. Už tai, kad valkatavo ir vagiliavo. Vėliučionyse jis demonstratyviai išsituštino ant palangės. Psichiatrų teigimu, paauglys – psichiškai sveikas.

„Necenzūrinių žodžių iš šio auklėtinio jau buvome girdėję. Tačiau su tokiu jo cinizmu susidūrėme pirmą kartą", – LŽ teigė laikinai Raseinių vaikų globos namų direktorės pareigas einanti Danguolė Bakutienė.

Pedagogės manymu, padaryti akibrokštą 17-metį pastūmėjo alkoholis. Tądien jis išėjo registruotis į Pataisos inspekciją (jis nuteistas lygtinai už vagystę) ir grįžo vos pastovėdamas ant kojų. Jį atlydėjo sugėrovai. Manoma, kad jiems ir buvo skirtas pergėrusio G.L. „spektaklis" – nuogo užpakalio demonstravimas. O išmatų šou prie globos namų valgyklos jis surengė rytą, dar kaip reikiant neišsiblaivęs. Po to paauglys kažkur dingo.

Viliamasi, kad išsišokėlis vėl pasirodys savo 18-ojo gimtadienio, kuris bus už 10 dienų, proga. Nes tada iš globos namų administracijos jis turėtų gauti 300 litų „kelionpinigių" į suaugusiojo gyvenimą bei dokumentus. Juos pateikęs savivaldybei, G.L. gaus 10 tūkst. litų vienkartinę pašalpą.

„Gal pergėrus jam pratrūko nuoskauda, kad gyveno globos namuose? – spėliojo D.Bakutienė. – G.L. – iš 6 vaikų šeimos. Visi augo pas mus. Pernai rudenį per mėnesį vienas paskui kitą mirė abu tėvai, kuriems teisės į vaikus buvo apribotos neterminuotai. Dvi jaunesniąsias G.L. sesutes pernai įsivaikino Prancūzijos piliečių pora. Ne per seniausiai į savarankišką gyvenimą išleidome vyresnįjį jo brolį. Šio, kaip ir G.L., šiandien ieško policija – broliai įtariami vagystėmis. Turbūt tai – genai. Už vagystes 8 kartus teistas ir jų tėvas, pripažintas recidyvistu."

Miestelyje, kuriame gyveno ši šeima, kalbama, kad ne kartą teista ir motina. Abu buvo labai ūmaus būdo.

Pasak 11 metų globos namuose dirbančios D.Bakutienės, tik apie 50 proc. panašių į G.L. šeimų atžalų pavyksta nugalėti savo prigimtį.

Pašnekovė pripažino, kad iš Vėliučionių jis grįžo dar baisesnis. Jau ne tik vagiliavo, bet ir reketavo jaunesnius globotinius.

„Vaikai siunčiami pas mus, kad būtų apsaugoti nuo smurto ir patyčių šeimose, o per tokius kaip G.L. jie ir pas mus mato tą patį, – sakė pedagogė. – Mūsų kolektyvas – moteriškas. Turime vos vieną vyrą – remonto darbų darbininką, tačiau jis dirba tik iki 17 val. Policija kviečiama niekada neatsisako padėti, bet ir jai dabartiniai įstatymai surišę rankas."

Ikiteisminį tyrimą dėl paskutinių G.L. išsišokimų kuruojanti prokurorė neslėpė, kad jis ieškomas tik dėl apklausos. G.L. sulaikyti neketinama. Nuogo užpakalio rodymas priskiriamas baudžiamiesiems nusižengimams ir nepilnamečiui už tai daugių daugiausia galima skirti areštą nuo 5 iki 45 parų. Kad nepilnametis būtų nubaustas laisvės atėmimu už tai, jog tyčia pridergė viešoje vietoje, taip pat dar nėra buvę. Nors įstatymai tai numato.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius