-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Hamerį be teisių vairavusiam Kastujevui – 300 litų bauda

15min.lt išsiaiškino, kad mįslingai paklaidžiojusi po Vilniaus teismus, garsaus milijonieriaus Vadimo Kastujevo sūnaus byla jau keletą savaičių guli padėta į archyvą. Už tai, kad galingą visureigį „Hummer“ Vilniuje vairavo be teisių, jaunajam turtuoliui skirta minimali bausmė.
A.Kastujevas Vilniuje vairavo galingą visureigį, nors turi teisę važinėtis tik triračiais arba keturračiais motociklais.
A.Kastujevas Vilniuje vairavo galingą visureigį, nors turi teisę važinėtis tik triračiais arba keturračiais motociklais. / Valdo Kopūsto/„Scanpix“ nuotr.

Maskvos kalėjime įstrigusio V.Kastujevo sūnus Arturas įkliuvo Vilniaus kelių policininkams spalio 15-ąją, likus trims savaitėms iki savo 18-ojo gimtadienio.

Nors sėdėjo už galingo, bemaž 2,5 tonos sveriančio visureigio Hummer H3, A.Kastujevas pateikė pareigūnams B1 kategorijos pažymėjimą, leidžiantį vairuoti tik triračius ir keturračius motociklus.Lengvinanti aplinkybė yra tai, kad pažeidėjas prisisipažįsta, gailisi, – apie A.Kastujevą rašoma teismo nutarime.

Įprastų mašinų vairuotojams būtina B kategorija, atitinkamą pažymėjimą galima įgyti tik nuo 18 metų.

Vienai V.Kastujevo valdomai bendrovei priklausantis, beveik porą šimtų tūkstančių litų kainuojantis Hummer buvo išgabentas į įmonės „Sauda“ mašinų saugojimo aikštelę. Tuo tarpu bylos medžiaga dėl A.Kastujevo padaryto pažeidimo ėmė keistai klaidžioti po Vilniaus teismus.

Bylos peripetijos

Pirmiausia bylos dokumentai atsidūrė ant teisėjos Virginijos Jurkštienės stalo sostinės 4-ajame apylinkės teisme, įsikūrusiame Naujojoje Vilnioje. Lapkričio mėnesį V.Jurkštienė nutarė atsižvelgti į pažeidimo padarymo ir pažeidėjo gyvenamą vietą bei persiųsti bylą savo kolegoms į Vilniaus 1-ąjį apylinkės teismą.

Šiame teisme, kaip jau rašė 15min.lt, byla turėjo būti nagrinėjama gruodžio 1-ąją. Tačiau pažeidėjui A.Kastujevui neatvykus į posėdį, bylos nagrinėjimas buvo perkeltas šiai, gruodžio 23 dienai.

Tuo tarpu šį antradienį joks posėdis neįvyko, o paaiškėjo, kad byla jau keletą savaičių guli teismo archyve.

Teismas dirbo kaip bitė

Teismo atstovai 15min.lt aiškino, jog tos pačios gruodžio 1-osios popietę paskambino iš bendrovės „Unipreka“ ir pareiškė, jog jiems reikalintas „Saudos“ saugojimo aikštelėje užrakintas hameris.

Parėjęs iš mokyklos, popietę A.Kastujevas apsilankė teisme ir teisėjas Petras Karvelis be trukdžių išnagrinėjo bylą.

Kada tiksliai išnagrinėta byla, lieka šiokia tokia mįslė. Mat teismo dokumentuose nurodyta, jog byla išnagrinėta gruodžio 4-ąją, o gruodžio 5-ąją medžiaga perkelta į archyvą. Tačiau kitame į bylą įsegtame dokumente – teismo nutarties nuoraše kelių policininkams, minima taip pat gruodžio 1-oji.

Kaip šią dieną galėjo būti išsiųstas nuorašas, jei tik po trijų dienų bylą buvo išnagrinėta? Į šį klausimą teismo darbuotojai neturėjo atsakymo.

Tokia datų painiava tik sukelia minčių, jog gruodžio 4-5 dienomis teisme šios bylos niekas nenarpliojo, viskas tikriausia iš tiesų buvo sutvarkyta dar gruodžio 1-ąją.

Pasiaiškinimas – šykštus

Pagal administracinės teisės pažeidimų kodeksą, vairavimas neturint teisės vairuoti tos rūšies transporto priemonę užtraukia baudą nuo 300 iki 500 litų.

Teismas skyrė minimalią baudą, nes sunkinančių aplinkybių nenustatatė, o „lengvinanti aplinkybė yra tai, kad pažeidėjas prisisipažįsta, gailisi.“

Pats A.Kastujevas paaiškinime dėl šio savo poelgio suraitė tik tiek: „Nes dar neturėjau 18 m.“

Teismo nutarime buvo nurodyta, jog visureigį iš aikštelės galima bus atsiimti iškart, kai tik A.Kastujevas sumokės jam paskirtą baudą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius