Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Henrikas Daktaras lieka suimtas

Lietuvos apeliacinis teismas atmetė Henriko Daktaro (gim. 1957 m.) gynėjo skundą dėl Vilniaus apygardos teismo 2010 m. birželio 2 d. nutarties, kuria jam suėmimo terminas pratęstas trims mėnesiams.
Henrikas Daktaras
Henrikas Daktaras / Valdo Kopūsto/Scanpix nuotr.

Teismo nuomone, skundžiama Vilniaus apygardos teismo nutartis yra teisėta ir pagrįsta. Iš Lietuvos apeliaciniam teismui pateiktos ikiteisminio tyrimo medžiagos matyti, kad pagrindai ir sąlygos pratęsti suėmimo terminą nėra išnykę ir yra pagrindo manyti, kad jis gali bėgti arba slėptis nuo ikiteisminio tyrimo pareigūnų, prokuroro ar teismo, trukdyti procesui ir daryti naujus nusikaltimus, teigiama teismo pranešime.

Šioje proceso stadijoje apeliacinės instancijos teismas, nagrinėdamas suėmimo pratęsimo klausimą, negali spręsti dėl H.Daktarui pareikštų įtarimų apimties, jų teisėtumo, nes tai yra ikiteisminio tyrimo pareigūnų ir pirmosios instancijos teismo prerogatyva.

H.Daktaro byla yra sudėtinga ir didelės apimties, ikiteisminis tyrimas atliekamas dėl kelių dešimčių nusikalstamų veikų, kurios įvykdytos nuo 1993 metų, be to, įtariama, kad nusikalstamame susivienijime dalyvavo apie keliasdešimt įtariamųjų.

Byloje yra daug nukentėjusiųjų, liudytojų, su kuriais atliekami nemažai laiko trunkantys procesiniai veiksmai, byloje atliekama kitų nusikalstamo susivienijimo narių paieška, kiti veiksmai. Taigi teismas daro išvadą, kad byla atitinka ypatingo sudėtingumo ir didelės apimties kriterijus, joje tyrimo vilkinimo nenustatyta, todėl įtariamajam kardomoji priemonė – suėmimas tęsiamas ilgiau kaip 6 mėnesius pagrįstai.

Iš bylos medžiagos matyti, kad H.Daktaras buvo pasislėpęs nuo ikiteisminio tyrimo pareigūnų, buvo ieškomas ir sulaikytas Bulgarijoje, kur gyveno apsimetęs kitu asmeniu.

H.Daktaro gynėjas savo skunde Lietuvos apeliaciniam teismui prašė panaikinti skirtą griežčiausią kardomąją priemonę – suėmimą.

Primename, kad H.Daktaras yra įtariamas 1993–2001 m. organizavęs ginkluotą susivienijimą sunkiems nusikaltimams daryti.

Ši Lietuvos apeliacinio teismo nutartis yra galutinė ir neskundžiama.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius