Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Henrikas Daktaras Strasbūre neprisiteisė kompensacijos dėl prastų kalinimo sąlygų Lukiškėse

Europos Žmogaus Teisių Teismas ketvirtadienį atmetė Kauno nusikaltėlių vadeivos Henriko Daktaro prašymą priteisti jam kompensaciją dėl prastų kalinimo sąlygų Lukiškių kalėjime suėmimo metu.
Henrikas Daktaras
Henrikas Daktaras / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Trys Strasbūro teismo teisėjai paskelbė, kad Lietuvos teismai jau atlygino nusikaltėliui žalą už tai, kad dalį laiko gyvenamasis plotas buvo mažiau nei trys kvadratiniai metrai ir buvo draudžiami ilgalaikiai pasimatymai su žmona.

„Pareiškėjo valstybės teismai nurodė jam skirti 4 000 eurų kompensaciją dėl netinkamų kalinimo sąlygų ir sutuoktinės vizitų stygiaus. Atsižvelgęs į jo teisių pažeidimo trukmę, teismas mano, kad ši kompensacija yra pakankama“, – rašoma teismo sprendime.

Šešiasdešimtmetis H.Daktaras atlieka laisvės atėmimo iki gyvos galvos bausmę. Jis nuteistas už kelis nužudymus vadovaujant „daktarų“ nusikalstamam susivienijimui.

Vilniaus apygardos teismas gegužę nusprendė, kad H.Daktaras gali būti perkeltas iš Lukiškių kalėjimo į pataisos namus, kur yra švelnesnės bausmės atlikimo sąlygos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius